Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi
23-12-2011



 Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Kutan, öğretim elamanları ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan konuşmasında,  bu toplantının amacının Üniversitemizde eğitim gören 158 yabancı uyruklu öğrencilerin sorunlarını öğrenmek, sorunlarına ortak bir şekilde çözüm bulmak, Üniversitemizi ve Tekirdağ’ı tanıtmak olduğunu ifade ederek, öğrencilerimizle daha iyi iletişim kurmak için bir koordinatörlük kurmayı düşündüklerini belirtti. Daha sonra Prof. Dr. Arslan, öğrencilerin tek tek barınma, sağlık, Türkçe dil eğitimi, burs ve harçlar konusunda sorunlarını dinleyerek, yasalar ve yönetmenlikler çerçevesinde çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi. Prof. Dr. Arslan, son olarak, öğrencilerin mutlaka bizlerle iletişim kurmaları gerektiğini, Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikleri yakından takip etmelerini ve Üniversitemizin düzenleyeceği Bahar Şenliğinde kendi ülkelerini tanıtabileceklerini de belirtti.

Öğrencilerle yapılan toplantının ardından, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Kutan tarafından Tekirdağ’ı tanıtan materyaller öğrencilere verilerek, Tekirdağ Valiliği tarafından hazırlanan Tekirdağ’ı tanıtan film izlendi.


Haberler & Duyurular
Arşiv



>