Üniversitemiz Marmara Ereğlisi MYO Ev Sahipliğinde Deprem Her An Kapımızda Konulu Panel Düzenlendi
19-11-2020



Marmara Ereğlisi Belediye Başkanlığı tarafından Üniversitemiz Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ö. Ahmet ERCAN’ın konuşmacı olarak katıldığı “Deprem Her An Kapımızda” konulu panel düzenlendi.

Pandemi kuralları çerçevesinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirilen panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı ZEYİN, Belediye Başkanı Hikmet ATA, Üniversitemiz Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Belediye Başkanı Hikmet ATA gerçekleştirdiği açılış konuşmasında ilçede yakın bir tarih içinde gerçekleşen depremler ve bu depremlerin etkileri üzerinde durarak, bölge adına deprem hakkında bilinçlenmeyi sağlama maksadıyla konunun uzmanlarından bir ismi misafir etmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ö. Ahmet ERCAN, Marmara Bölgesinde beklenen deprem hakkında sunduğu “Deprem Her An Kapımızda” başlıklı panelde toplumda deprem bilincinin oluşmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ö. Ahmet ERCAN, bu bölgede herhangi bir yerde meydana gelecek şiddetli bir depremin tüm bölgeyi etkileyeceğini, bu yüzden başta yerel yönetimler olmak üzere tüm yöneticilerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade etti. Türkiye geneli ve Marmara Bölgesi özelinde depremin tarihi süreç içindeki gelişim ve gerçekleşme süreci üzerinde duran Prof. Dr. Ahmet ERCAN, depremin korkulması gereken değil tedbir alınması gereken doğal bir hadise olduğunu, yaşanan can kayıplarının insanların hatalarından kaynaklandığını belirtti.

Konuşmasında İstanbul ve çevresinde yaşanan depremlerin tarihi bir süreç içinde sistematik olarak belli aralıklarla belirlediğini belirten Prof. Dr.  Ahmet ERCAN, kendisi tarafından belirlenen algoritma doğrultusunda Marmara Ereğlisi açıklarında beklenen büyük depremin 2040-2045 yılları arasında gerçekleşmesi muhtemel olduğunu, bu zamana kadar başta Marmara Ereğlisi ve çevresi olmak üzere tüm bölgede yapılaşma alanında önemli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.  

Program, Rektörlük, Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık tarafından günün anısına Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Ahmet ERCAN’a hediye takdiminin ardından fotoğraf çekimiyle noktalandı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>