Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim PALABIYIK’ın buluş sahibi olarak yer aldığı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hak sahipliğinde yapılan “Kenger Sakızı Katkılı Yumuşak Şekerleme Üretimi” isimli Ulusal Patent başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değerlendirilerek 23.10.2023 tarihinde PATENT Belgesi almaya hak kazandı.
Söz konusu Patent için 2021 yılında Üniversitemiz Senato Kararı ile yetkilendirilen NKÜTEK Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sınai Haklar ve Ticarileştirme Birimi aracılığı ile başvuru yapılmıştı. “Kenger Sakızı Katkılı Yumuşak Şekerleme Üretimi” adıyla alınan bu patent, Başvuru Sahibi olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına alınan ikinci patent olma özelliğini taşıyor.
Gıda endüstrisi ile ilgili bu buluş şekerleme sektöründe, yumuşak şekerleme formülasyonunda yapı (tekstür) sağlayıcı bir bileşen olarak kenger sakızı kullanımı ile kenger sakızı katkılı yumuşak şekerleme üretimi ile ilgilidir.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Park Bahçeler Biriminde Bahçıvan olarak görev yapmakta olan Ozan DURGUT'un babası Kemal DUR...
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görev yapmakta olan Sağlık Teknikeri Çisem İŞBAŞARAN CAN’ın kuzeni Salih PAÇALI vefat ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür SAĞLAM'in kayınpederi Ali DİNÇEL vefat etmistir. Cenazesi 04.06.2025 Çar...
Tıklayınız. ...