Üniversitemiz Gıda Güvenliği Çevre Koruma ve Tarım Biliminin Gelişmesinde Uluslararası İşbirliği Konferansına Katıldı
07-10-2016



Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi tarafından 3-4 Ekim tarihlerinde düzenlenen "Gıda Güvenliği Çevre Koruma ve Tarım Biliminin Gelişmesinde Uluslararası İşbirliği" ana temalı konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek katıldı.

Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi (ADAU), uluslararası konferansları, her yıl düzenlenmekte olup bu yıl ki toplantıya 19 ülkeden 46 katılımcı katılırken; Toplantıda  Gence Şehri Valisi Elmar Valiyev, Azerbaycan Tarım Bakanı Yardımcısı  S. Talibov, Azerbaycan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Caferov, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rusya Devlet Tarım Üniversitesi KA Timir Yazev ve Songkla Üniversitesinden S.Chesoh konuyla ilgili açılış bildirileri sundu. Rektör Osman Şimşek'in  "Food security and food safety" konulu sunumu katılımcılar tarafından büyük ilgi ile takip edildi.

Açılış bildirilerinin ardından tarım ve tarım makineleri, veterinerlik, zootekni, mühendislik, elektroteknoloji, iletişim teknolojileri, tarımsal ekomoni, tarım işletmeciliği ve yönetimi konulu 151 bildiri sunuldu.

Konferansta modern dünyanın karşı karşıya kaldığı problemler, gıda güvenliği, çevre ve sosyal hayat konuları tartışılarak, ekonominin gelişimi konusunda uluslararası işbirliği oluşturulması kanısına varılmıştır; tarımsal üretimin geliştirilmesinin önemi, çevreyi tahrip etmemesi ve bu süreçte yoksulluğun önlenmesi konuları ele alınmıştır.

Konferansta ayrıca "Dünya Gıda Tarım Örgütü'ne göre (FAO), günümüzde 1,5 milyar insanın yoksulluk kategorisinde yaşamakta olduğunu belirtilerek; "Artan Dünya nüfusu dikkate alındığında tüm insanlara gerekli gıda kaynakları sağlamayı ve bu konuda çözümler bulmayı gerekmektedir." denildi.  Üretimde etkinliğin arttırılması, tarım bilimindeki gelişmeler, eğitim aktivitelerindeki yenilikler ve bu sahadaki gelişmeler uluslararası alanda işbirliği yapılmasının zorunlu kıldındığı aktarıldı.

Uluslararası konferansta yeni bilimsel gelişmeleri, iletişim teknolojileri uluslararası işbirliğini daha yararlı hale getirildiği belirtilirken;Tarım sektörünün daha fazla geliştirilmesi için Tarım Üniversitesi Birliği ile ilişkilendirilmiş akademik bir Tarım Merkezi oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Konferansa aynı zamanda Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz  da katıldı. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>