Üniversitemiz Bologna Koordinatörlüğü Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
25-10-2024



Üniversitemiz Bologna Koordinatörlüğü tarafından 24 Ekim 2024 tarihinde Üniversite genelinde çevrimiçi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz eğitim-öğretim işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Üniversitemiz Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Ersin ŞAMLI, Üniversitemiz Akademik Birimleri Dekan ve Müdür Yardımcıları, Akademik Birim Kalite Akreditasyon sorumluları, Birim Kalite Elçileri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Üniversitemizin Bologna süreci ile birlikte diploma etiketi ekine sahibi olduğunu belirterek, bununla birlikte eğitim-öğretimdeki kalite ve akreditasyon konusunda önemli bir adım atıldığını söyledi. Prof. Dr. Murat TAŞAN, bu sayede yükseköğretim sistemlerinde şeffaflık, tanınma ve hareketliliği arttırma yönünde önemli ilerleme kaydedildiğini vurgulayarak, devamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesindeki çeşitli lisans programlarının akreditasyonu ile de kurumsal akreditasyon süreçlerine değerli katkıların sağlandığını söyleyekek, son olarak da Meslek Yüksekokullarımızın 10 farklı önlisans programlarının akreditasyon ön başvurularının kabulü ile tüm üniversitemizde süreçlerin etkin bir şekilde yaygınlaşması yönünde gelişmelerin olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Murat TAŞAN, eğitim ve öğretimle ilgili alanlarda güçlü yönlerle birlikte iyileştirme açık alanlarımızın da bulunduğunu ve eğitimde sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde bu toplantının düzenlendiğini belirterek 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde kalite ve akreditasyon çalışmalarını hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında, Üniversitemiz Bologna Koordinatörü Prof. Dr. H. Ersin ŞAMLI gerçekleştirdiği sunumda akademik birim Bologna Koordinatörlerinin sürdürmeleri gerektiği çalışmalardan, Bologna bilgi paketlerinde yapılması gereken iyileştirmelerden, ders tanımlama ve uygulama bilgileri formu kapsamında yapılacak düzenlemelerden, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) konularından, ders öğrenim çıktıları, program çıktıları, öğrenci iş yükü (AKTS), yarıyıl içi etkinlik çalışmaları hususlarından bahsetti.

Toplantı soru-cevap bölümünden sonra sağlıklı, başarılı ve verimli bir akademik yıl temennisi ile tamamlandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>