Üniversitemiz Bağımlılık ile Mücadele Koordinatörlüğünün 2024-2025 Akademik Yılı İlk Toplantısı Gerçekleştirildi
24-09-2024



İnsan sağlığı açısından toplumsal tehdit ve tehlike oluşturan uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, alkol, tütün vb. madde bağımlılıkları ve davranışsal bağımlılıklarla (dijital teknoloji, alışveriş, kumar vb.) mücadele kapsamında ulusal nitelikte eylem ve strateji konularında üniversitemizin ilgili birimleri ile işbirliği içinde çalışmak, bağımlılığı önleme konularında çalışma yapmak, planlamak, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmak ve işbirliği yapmak, bağımlılıkla mücadele ve uygulama alanında personeller, gönüllüler yetiştirilmesini desteklemek, birimler arasında gerekli koordinasyonu sağlamak ve gerektiği durumlarda eğitimler düzenlenmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Üniversitemiz Bağımlılık ile Mücadele Koordinatörlüğü 2024-2025 Akademik Yılı toplantısı 19 Eylül 2024 tarihinde Saat 11:00’de online olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya, Üniversitemiz Bağımlılık ile Mücadele Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve üyeler Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oya ONAT KOCABIYIK, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür V. Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN, Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşen TEKSİN, Denizcilik MYO Müdür V. ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz ERSÖZ, Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Halil Nusret BULUŞ, Şarköy MYO Müdürü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Serkan AYDIN, Sosyal Bilimler MYO Öğr. Gör. Ayşe Mine İŞLER, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli katıldılar.

Toplantıda, Üniversitemiz genelinde ve akademik birimlerimizde bağımlılık ile mücadele (tüm bağımlılık alanları; uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, alkol, tütün, teknoloji, sosyal medya, kumar, alışveriş bağımlılığı vb.) etkinliklerinin 2024-2025 Akademik Yılı itibariyle planlanması (seminer, toplantı, oryantasyonda bilgilendirme, proje, eğitim, duyurular, e-posta ile bildirimler, e-otomasyon bildirimleri vb. faaliyetler), örgün eğitime yeni başlayan öğrencilere bağımlılıkla mücadele kapsamında en az iki saatlik oryantasyon eğitiminin verilmesi, öğrenci bilgi sistemi kullanılarak bağımlılıkla mücadele ile ilgili dijital ve görsel dokümanın belirli bir süre ve mecburi olarak öğrenciler tarafından görüntülenmesinin sağlanması, müfredatlarda bağımlılık ile mücadele içeriklerine yer verilmesi, üniversitemizde bağımlılık ile mücadele kapsamında gönüllü olarak etkinliklere katılımların daha fazla teşvik edilmesi, bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlaması mümkün olan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin üniversitemize bağlı yerleşkelerin bulunduğu il ve ilçelerdeki yerel düzeydeki kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri, akademik birimlerimizde sorumlu koordinatörlerin belirlenmesi, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) tarafından belirli periyotta istenilen Üniversitemiz genelinde ve akademik birimlerimizdeki bağımlılık ile mücadele etkinliklerine ait verilerin toplanması hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemizde bağımlılıkla mücadele alanındaki çalışmaların geliştirilmesine yönelik yeni adımların atılması sürdürülecek olup, Üniversitemiz bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sunmaya ve bu alandaki sorumluluklarını yerine getirmeye kararlılıkla devam edecektir.

Toplantı 2024-2025 Akademik Yılının tüm öğrencilerimiz için sağlıklı ve başarı dolu bir akademik yıl olması temennileri ile son buldu.

Namık Kemal Üniversitesi0

Haberler & Duyurular
Arşiv



>