Üniversitemiz Akademik Teşvik Ödeneği Sıralamasında 6. Sırada Yer Aldı
15-02-2017



Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine göre, Akademisyenler Proje, Araştırma, Yayın, Tasarım, Sergi, Patent, Atıf, Tebliğ ve Ödül olmak üzere dokuz kategoride yapmış olduğu bilimsel faaliyetlerin ilgili yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre belirlenmesi üzerinden hesaplanan puan üzerinden akademik teşvik ödeneği almaktadırlar.

Memurlar.net ülkemizdeki devlet üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerden yüzde kaçının 2017 yılında bu ödenekten faydalanacağına yönelik bir çalışma yaparak, yükseköğretim kurumlarının akademik karnesini ortaya koymaya çalıştı.

Bu çalışmaya göre Üniversitemiz ülkemizdeki 108 devlet üniversitesi arasından 6. sırada yer aldı.  Üniversitemiz yeni kurulan üniversiteler olarak adlandırılan 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerin arasında ise birinci oldu. 2017 yılında Üniversitemizde görev yapan 916 mevcut öğretim elemanının 418’i akademik teşvik ödeneği almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, akademik teşvik ödeneği almaya hak kazanan öğretim elemanlarını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 

Listeye ulaşmak için tıklayınız 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>