Üniversitemiz 2025 YÖKAK Ara Değerlendirme Süreci Kapsamında Meslek Yüksekokulumuzda Yönetim ve Öğrenci Odaklı Görüşme Toplantıları Gerçekleştirildi. Yeni



 

     Meslek Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) süreci kapsamında, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü 16.30 – 18.00 saatleri arasında yönetim ve öğrenci odaklı görüşme ve değerlendirme toplantılarını başarıyla gerçekleştirdi.

     Program, Meslek Yüksekokulumuzun uygulama alanlarının ziyaret edilmesiyle başladı. Ardından, yönetim grubu ile yapılan görüşme, Müdürlük makamında gerçekleştirildi. Bu bölümde, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ertuğrul KARAKULAK ve Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN görüşmeye katılarak yönetimsel süreçler, kalite güvencesi uygulamaları, akademik ve idari işleyiş ile sürdürülebilir gelişim hedefleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

     Toplantının ikinci bölümünde ise öğrenci odaklı görüşme gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokulumuz amfisinde yapılan bu oturuma, farklı bölüm ve programlardan seçilen 1. ve 2. sınıf öğrencileri katılım sağladı. Öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin görüş, öneri ve beklentileri doğrudan alınarak, öğrenci merkezli kalite anlayışının güçlendirilmesi amaçlandı.

     YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı; yükseköğretim kurumlarının kurumsal performansını, iç kalite güvence sistemlerini, süreçlerin şeffaflığını, topluma katkı düzeyini, paydaş katılımını ve sürekli iyileştirme yaklaşımlarını değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu süreç yalnızca kalite belgelerine ulaşmayı değil, aynı zamanda kurum kültürünün gelişimini, stratejik yönetimin güçlenmesini ve öğrenci/mezun memnuniyetinin artırılmasını hedeflemektedir.

       Üniversiteler için YÖKAK süreci;

  • Ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlık ve görünürlük kazanımı,

  • Akademik programların izlenebilirliği ve şeffaflığı,

  • Paydaş güveninin artırılması ve topluma katkı sağlanması,

  • Sürekli iyileştirme kültürünün kurumsallaşması,

  • Kurumsal farkındalığın artırılması gibi çok boyutlu katkılar sunmaktadır.

     Meslek Yüksekokulu olarak bu sürece aktif katılım sağlayarak kaliteyi günlük işleyişimizin bir parçası haline getirmeyi; öğrenci ve paydaş odaklı, sürdürülebilir gelişimi sürekli kılmayı hedeflemekteyiz.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0