Üniversitemiz 2021-2022 Akademik Yılı Lisans Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
10-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Lisans Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Eşi Güllühan YILDIRIM, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem KONCAGÜL, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcıvekili Uğur ÖZCAN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat TEKNECİ, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, Keşan Belediye Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai ÇETİN, NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nihal ERDOĞAN KÖŞDERE, Üniversitemiz Senato Üyeleri, NKÜ akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrencilerimizin velileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Akademisyenlerin Saygı Yürüyüşü ile başlayan etkinliklerde; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, NKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin trambolin gösterisi ve NKÜ Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterisinin ardından, mezuniyet töreni konuşmalarına geçildi.

Törenin açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulduğu yıldan bu yana bilimsel çalışmalarıyla öne çıktığını ve büyük bir hızla büyüdüğünü kaydetti. “Sevgili gençler, Üniversitemizden aldığınız bilgi ve becerilerle çalışma hayatına atılacak, donanımınızı ülkemiz için kullanacaksınız. Vatanımıza, milletimize, insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinizden şüphemiz yoktur” şeklinde konuşan Vali YILDIRIM, mezun olan tüm öğrencilere başarılı bir kariyer temennisinde bulundu.

Tekirdağ Milletvekili Çiğdem KONCAGÜL konuşmasında, “İnsanın hayatında unutamadığı veya unutmak istemediği zamanlar vardır. Değişmeyen, unutulmayan ve değeri ölçülemeyen bu anlar, yaşamımızın her anında hatırımızda güzel bir anı olarak kalmaktadır. Bugün üniversitemizin mezuniyet töreninde, öğrencilerimizin bir ömür unutamayacağı bu anlara şahitlik etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Üniversite bize göre sadece bir kampüsten ibaret, içinde binaların ve öğrencilerin olduğu bir yer değildir. Bize göre üniversite, evrenselliğin tanımı, kültür köprülerinin kurulduğu, medeniyetlerin dünya ile tanıştığı ve hiç bitmeyecek dostlukların kurulduğu ilim ve irfan yuvalarıdır” diyerek, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

COVID 19 Pandemisinin ardından, yüz yüze olarak mezuniyet töreni gerçekleştirmenin büyük bir mutluluk olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN yaptığı konuşmada, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde ana figür olmaktadır. Üniversitemiz, kurulduğu günden bugüne değin hızla büyüyen, gelişen ve birçok başarıya imza atmış bir üniversitedir. Adı başarılarla özdeşleşmiş, herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir. Üniversitemiz geleceğe yön verecek ve geleceği inşa edecek on binlerce mezun vermiştir. 25 Ülkeden 122 Yükseköğretim Kurumu ile yapılan Erasmus ikili anlaşmaları ve Mevlâna değişim programlarıyla öğrencilerimiz, bir dünya üniversitesinde okuduklarını hissetmektedirler. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2019 yılından itibaren büyük gelişim kaydederek, Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasına adını altın harflerle yazdırmıştır. Üniversitemiz, büyük bir hızla büyümekte hem sosyal hem de akademik anlamda Ülkemize, Bölgemize ve Şehrimize katkılarda bulunmaktadır” dedi.

Mezun olan öğrencilere hitaben, “Bugün sizler için yeni bir başlangıç günü. Bilgi ancak sizlerin çabalarıyla değerini bulur. Üniversite sıralarında öğrendiklerinizle kalmayın, kendinizi hayat boyu geliştirmeye gayret edin” diyen Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Mezun olan öğrencileri temsilen konuşmasını gerçekleştiren NKÜ İlahiyat Fakültesi mezunu Elif Nur BAYINDIR ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir üyesi ve mezunu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımız adına eğitim hayatımızda emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Fakülte birincilerine ödülleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından dereceye giren öğrenciler, mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktılar.

Geleneksel kep atma töreni ile mezuniyet programı son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27
Namık Kemal Üniversitesi28
Namık Kemal Üniversitesi29
Namık Kemal Üniversitesi30
Namık Kemal Üniversitesi31
Namık Kemal Üniversitesi32
Namık Kemal Üniversitesi33
Namık Kemal Üniversitesi34
Namık Kemal Üniversitesi35
Namık Kemal Üniversitesi36
Namık Kemal Üniversitesi37
Namık Kemal Üniversitesi38
Namık Kemal Üniversitesi39
Namık Kemal Üniversitesi40
Namık Kemal Üniversitesi41




>