Üniversitemiz 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksine Göre 48 Sırada Yer Alarak Trakya’daki Üniversiteler Arasında Bu Başarıyı Kazanan Tek Üniversite Oldu
06-11-2020



TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2020 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinin bu yıl dokuzuncusunun sonuçları açıklandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ilk 50 üniversite arasında 48 sırada yer alarak Trakya’da ki üniversiteler içinde bu başarıyı yakalayan tek üniversite oldu.

Endeks kapsamında dikkate alınan, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performansları gözetilerek, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasını böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedef alınmaktadır.

Girişimci ve yenilikçi üniversite ile bilimsel ve teknolojik yetkinliğe sahip olan, bu yetkinliği yerel, ulusal ve uluslararası yenilik aktörleriyle kurduğu iş birliği ve etkileşim yolu ile ekosistemin yararına sunabilen üniversiteler içine Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi de girerek Trakya bölgesinin en başarılı üniversitesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Bu endeks aynı zamanda sunduğu mentörlük ve danışmanlık hizmetleriyle yeni iş fikirlerinin olgunlaşmasını, hayata geçirilmesini sağlayan bir ortam sunan, kazandırdığı girişimcilik ruhuyla risk alabilen bireyler yetiştiren, sağladığı ekonomik katkı ve yaygınlaştırdığı yenilik kültürü ile bölgesel ve ulusal kalkınmada itici role sahip olan üniversiteleri ifade etmektedir.

Şüphesiz bu başarı sistemli ve düzenli çalışmanın bir ürünüdür. Bu başarıyı sağlayan üniversite sanayi iş birliğinde önemli kazanımlara sahip Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin tüm birimleri yanında üniversitemiz tüm öğretim elemanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hedefimiz daha üst sıralarda olabilmektir. Bu konuda azimle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Listenin tamamına ulaşmak için tıklayınız 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>