Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı
11-05-2018



Üniversitemiz Stadyumunda coşkuyla kutlanan 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine, Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

Tören Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosunun geçişiyle başladı.

Ardından tüm Fakültelerin bölüm öğrencileri geçiş düzenleyerek, protokolü ve ailelerini selamladılar. Üniversitemiz Halk Dansları Topluluğunun sergilediği halk oyunları gösterisi büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü birincilikle bitiren Umut Ali Erler konuşma gerçekleştirdi. Erler, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, eğitiminde katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve ailesine teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmada, “2018 Yılı Mezuniyet günümüzde, sevincimizi ve gururumuzu paylaşan değerli konuklarımız hoş geldiniz. Bu güzide törenle tamamladığımız ve taçlandırdığımız 2017-2018 eğitim öğretim yılında; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinde, geleceği inşa edecek olan 35000’den fazla genç bulunmaktadır. Bugün burada ailemizden yaklaşık 5000 öğrencimizi mezun etmenin heyecanını ve haklı gururunu yaşamaktayız. Her kademesi özveriyle bezeli olan eğitim-öğretim süreci ailelerin desteği, hocaların bilgisi ve öğrencilerin emeğinin ürünüdür. Özverisiyle bu sürece dahil olan herkesi huzurunuzda kutluyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Hayatınızın yeni bir dönemine adım attığınız şu günde sizlere tavsiyem yeniliklere açık olun, ama kendi öz değerlerinizden de kopmayın. Özünü unutmak özentiliği doğurur. Derin bir ufkunuz, geleceğe ait hedefleriniz olsun. Bilgi çağında bilgiyi üretip işleyen organ beyindir, parmaklarınız değil! Özgün fikirlere sahip olmayan bir gençliğin ülkesini ve milletini Büyük Önder'in hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırması mümkün değildir.

Büyük Türk Milleti ve Gençliği, Kurtuluş Savaşından yıllar sonra, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabında dile getirdiği dahili ve harici düşmanlara gereken dersi 15 Temmuz’da bir kez daha vermek zorunda bırakılmıştır. O gün, devletin gerçek sahibi Türk Milleti, milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıkıldığında kendisini hiçbir gücün dize getiremeyeceğini bütün Dünya’ya göstermiştir. Gerek 15 Temmuz 2016’da, gerek Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Afrin’de ve Dünya’nın dört bir coğrafyasında şehit düşmüş Vatan Evlatlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de acil şifalar ve sağlık diliyorum.” dedi ve sözlerini “Sizlerin de bundan sonraki hayatınızda iradenize sahip çıkarak okumaya, araştırmaya ve sorgulamaya devam edeceğinize inanıyorum. Teröre, şiddete prim vermeden çalıştıkça, gayret ettikçe, ter döktükçe anlayacaksınız ki bu vatan, bu bayrak ve bu millet ebediyete kadar sizler sayesinde var olacaktır.” cümleleri ile noktaladı.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Fakültelerimiz ve Yüksekokulumuzda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize aileleri eşliğinde, başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. İsmail Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Cömertler ve İl Müftüsü İsmail İpek olmak üzere akademisyenlerimiz diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından tüm Fakülte ve Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23




>