ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN ŞİMŞEK’İN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
08-03-2013



Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü 35 yıldır tüm dünya genelinde kutluyoruz. Ancak Dünya Kadınlar Günü, Ülkemizde kadın haklarının kazanılması ve iyileştirilmesi açısından da ayrı bir öneme sahiptir.

Küreselleşen dünyada bir ülkenin geleceği, kadınlarına sağladığı kaliteli eğitime ve istihdama bağlıdır. Kadının topluma ve insanlığa yapabileceği entellektüel, ekonomik, sanatsal ve sosyal katkıdan kendini mahrum eden bir ülke, sadece az gelişmiş bir ülke değil, aynı zamanda kendi öz kaynaklarından yararlanamayan bir ülkedir.

Namık Kemal Üniversitesi olarak, bir bütün şeklinde kadın ve erkeğin hiçbir ayrımcılığa uğramadan bilgi temelinde uygarlaşma ve insanlaşma sürecine katılmasından yanayız. Bu anlamda, Üniversitemiz kadınları Tekirdağlı kadınlarla elele vererek, gönüllülük esasına dayalı sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. Bu çalışmalar yalnızca kentimizde değil, tüm Trakya Bölgesi’nde geniş yankı bulmaktadır.

Bilgi temelli bir toplum inşa etme hedefimizin en önemli yapı taşlarından birisi olan kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyor, sadece bir gün değil; her günün kadınlarımıza özel gün olmasını diliyorum.

 

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK

Rektör

 





>