ÜNİVERSİTEMİZ 2024-2025 AKADEMİK YILI ÖNLİSANS MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
27-06-2025



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Av. Ali GÜMÜŞ, Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürü Ömer GÜMÜŞ, basın mensupları, Üniversitemiz MYO Müdürleri, akademik ve idari personel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, öğrencilerimizin velileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Üniversitemiz akademisyenlerinin saygı yürüyüşü ile başlayan törende; İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, önlisans programlarından mezun olan öğrenciler kortej halinde seyircileri selamladı.

Törenin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan binlerce mezun vermenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gurur, tüm öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte çok değerli akademisyenlerimizin ve tüm üniversite çalışanlarımızındır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN konuşmasının devamında, “Üniversitemiz, Üniversite-Sanayi iş birlikleriyle, akredite edilmiş 3+1, 7+1 ve işletmede mesleki eğitim uygulamalarıyla daha üniversite sıralarındayken öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak iş tecrübesi kazanmasını hedeflemektedir. Üniversitemizin birçok lisans ve ön lisans bölümü akredite olmuş ve olmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda da Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından, Üniversitemiz 5 yıllık Tam Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır Artık, 6 farklı Meslek Yüksekokulu programının diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu yer alacak. Üniversitemiz, her yıl YÖK’ten Engelsiz Üniversite Ödülleri almaktadır. Ayrıca, Sıfır Atık Yönetim Sistemi alanında ‘İyi Uygulama Üniversiteleri’ arasında gösterilmiştir. Spor olanaklarımız, fiziksel altyapımız ve sportif faaliyetlerdeki başarımızla “Spor Dostu Kampüs” ödülü alan sayılı üniversiteden biri olduk” dedi.

Mezun öğrencilerimize hitaben, “Vatanınızı ve milletinizi sevin. Hepimizin canla, başla ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmamız gerektiğini asla unutmayın!” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN; konuşmasını “Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde tamamladı.

Rektörümüzün ardından, Üniversitemiz 2024-25 akademik yılı önlisans mezunlarını temsilen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi İrem AKSEL de bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, MYO’larda dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Bölüm birincileri, mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktılar.

Mezuniyet programı geleneksel kep atma töreni ile sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi29
Namık Kemal Üniversitesi30