Özcanlar Yönetim Kurulu Başkanı Mestan ÖZCAN Kariyer Yolculuğunu Anlattı
24-03-2022



T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda organize edilen Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı’nın (TRAKYAKAF) 2. gün etkinlikleri kapsamında, Özcanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tekirdağlı İş İnsanı Mestan ÖZCAN, kariyer yolculuğunu ve Özcanlar markasını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Üniversitemiz akademisyenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Tekirdağ sahilinde 5 masalı küçük bir köfteci dükkanı ile iş hayatına başladıklarını söyleyen Mestan ÖZCAN, Özcanlar markasının ortaya çıkma sürecini, yaşadıkları zorlukları ve iş hayatında edindikleri tecrübeleri dinleyicilerle paylaşarak, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Özcanlar A.Ş. olarak küçük bir işletmeden kurumsal bir aile şirketi inşa ettiklerini anlatan Mestan ÖZCAN, “hikayemiz babam İsmail ÖZCAN’ın 1953 yılında Muratlı’nın Yurtbekler Köyünden çıkıp halası ve eniştesinin yanına Süleymanpaşa’ya gelmesi ve eniştesinin köfteci dükkanında çırak olarak işe girmesiyle başladı” dedi. Mestan ÖZCAN garsonluk gibi iş hayatının bütün basamaklarında pek çok iş yaptığını ve ticaret hayatını zor şartlarda öğrendiğini belirterek “zorluklar bazen potansiyeli ortaya çıkartır” dedi. Konuşmasında “Para odaklı değil, başarı odaklı çalıştım. Başarı parayı getirdi” diyen ÖZCAN, girişimcilik için gençlerin yatırım fırsatlarını iyi analiz etmeleri, havayı iyi koklamaları gerektiğini vurgulayarak, yeniliğe ve gelişime açık olmaları ve dünyadaki güncel gelişmeleri takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinliğin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Mestan ÖZCAN’a teşekkür ederek, günün anısına takdimde bulundu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>