Öncü Türk Kadın Portreleri Gravür Sergisi Açıldı
16-03-2022

Üniversitemiz Baskıresim Topluluğu'nun düzenlediği  “Öncü Türk Kadın Portreleri Gravür Sergisi” açıldı. Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dalila ÖZBAY, Üniversitemiz öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

NKÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılışta konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında öncü Türk kadın portrelerinin yer aldığı bu serginin çok anlamlı olduğuna vurgu yaparak, emeği geçen öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür etti. Prof. Dr. ÇAKICI’nın konuşmasının ardından, Konservatuar Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Mehmet Semih KARLIDAĞ kısa bir viyolonsel resitali sundu.

Baskıresim Topluluğu kurucusu olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Enis Malik Duran’ın küratörlüğünde gerçekleşen ve gravür atölyesi öğrencilerinin yanı sıra Resim Bölümü öğretim elemanlarının ve bağımsız sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide, çabalarıyla ülkemiz tarihine adını yazdıran öncü Türk kadınlarının, gravür teknikleri kullanılarak yapılan portre resimlerinin seçkisi yer alıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine atfen başlatılan projenin seçkisinde Prof. Melihat Tüzün, Ali Cem Güngör, Aslı Uruç, Ayça Ay, Ayçam Buse Çınarcık, Ayşe Kamer Yamacı Korkmaz, Beyza Boynudelik, Bilgesu Vatansever, Bige Gürses, Buket Karabacak, Burcu Timur, Burçin Erdi, Duygu Ertaş, Ebru Algül, Elif Tüfek, Elif Yorulmaz, Emirkan Kurban, Enis Malik Duran, Ezgi Koç, Fatih Özkan, Fatma Avcı, Gamze Öztürk, Gizem Şafak, Hacı Tanrıverdi, Hilal Selime Şen, Kinem Kızılağaç, Merih Yıldız Yılmaz, Merve Sepet, Mervenur Kılıç, Nazlı Öztürk, Nida Nur Erdoğan, Nihan Danacı, Nilay Dikkaş, Nurdan Coşkun, Ömürcan Yorulmaz, Seda Nur Yıldız, Serdar Alp Erçin, Simge Soykaya, Sinem İlyayra Çetin, Sonay Bülbül, Şule Zaimoğlu Akyol'un gravür çalışmaları yer alıyor.

Sergi, 21 Mart 2022 tarihine kadar NKÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde gezilebilir.