Çerkezköy Meslek Yüksekokul İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrencileri Çorlu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında İş Güvenliği Farkındalık Eğitimi Verdi
06-06-2012



             Çerkezköy Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı Ve Güvenliği programı 2. sınıf öğrencileri, Üniversitemizin Çorlu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu teknik programları öğrencilerine, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Program Danışmanı Öğr. Gör. Gülsüm Turan’ın denetiminde, 2. sınıf öğrencileri Yalçın Ay, İsa Koç, Gökçe Taştan, Mustafa Sezen, Hasan Hüseyin Aslan ve Selda Eren eğitim çalışmasında görev aldı.

“İş Güvenliğinde Farkındalık” konulu eğitim kapsamında, iş güvenliğinin genel prensipleri, günlük hayatımızı kolaylaştırıcı etkisi,  uyarı işaretleri,  kazalardan ve hastalıklardan korunma sağlayan kişisel koruyucu donanımlar, özellikler kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının oluşumunu önlemeyi amaçlayan ergonomik uygulamalar hakkında genel bir bilgilendirilme yapıldı. Ayrıca, teknik program mezunu olacak öğrencilerin özellikle endüstride çalışacakları gerçeğinden hareketle, iş kazası ve meslek hastalıklarına sebep olan sektörel tehlike kaynakları ve bu tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendirmeler de yapıldı.   Eğitim sırasında 3M firması tarafından Öğr. Gör. İş Güvenliği Uzmanı Şafak Utaş vasıtasıyla sağlanan kişisel koruyucu donanımları tanıtan bir stant oluşturuldu ve katılımcılara da temel kişisel koruyucu donanımları içeren bir mini set dağıtıldı.

Çorlu Meslek Yüksekokulu’nda yapılan eğitimi,  Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek ile Çorlu Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş birlikte izledi. Her iki yüksekokulda yapılan eğitimlere, çok sayıda öğrenci ile öğretim görevlisi ve idari personel katıldı ve eğitimin yararlı ve ilgi çekici olduğunu belirttiler.

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı Ve Güvenliği programı öğrencileri ayrıca Çerkezköy’de iki farklı ilköğretim okulu öğrencilerine de güvenlik kültürünün ve çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulmasına katkı sağlamak olan “Çalışma Güvenliği ve Çevre” konulu bir eğitim verdi.





>