Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda Görevde Yükselme Eğitimleri Gerçekleştirildi
27-06-2012



          Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Görevde Yükselme Eğitimi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşti. İlk kez İstanbul dışında yapılan Görevde Yükselme Eğitimi’ne Trakya genelindeki 12 farklı Belediyeden zabıta ve itfaiye personeli katıldı. Derslerin Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri tarafından verildiği eğitimlere ilişkin sınav ise, 28 Haziran 2012 yapıldı.

4 Haziran 2012 tarihinde Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda başlayan Görevde Yükselme Eğitimi’ne başta Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar ve Karaağaç Belediyeleri’nin yanı sıra, Çanakkale’nin Biga ve Eceabat İlçeleri Belediyeleri, İstanbul Esenyurt Belediyesi, Malkara, Büyükyoncalı, Saray ve Sultanköy Belediyelerinden toplam 42 itfaiye ve zabıta memuru katıldı.

İstanbul dışında yapılan ilk Görevde Yükselme Eğitimi olma özelliğini taşıyan eğitimlerde Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri’nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müfettişleri de ders verdi. İki hafta süren eğitimlerde her gün 8’er saat eğitim alan 19’u itfaiye, 22’si de zabıta memuru olmak üzere toplam 41 kişi katıldı. Tamamlanan kursa ilişkin 28 Haziran 2012’de yapılan sınavda, yeterli puanı elde eden kursiyerlerden 3’ü amir, 20’si komiser, 18’i de çavuş olma hakkı elde edecektir.

Görevde Yükselme Eğitimleri için ayrı sınıflar açtıklarını belirten Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, İstanbul dışında ilk kez verilen eğitimler için Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun tercih edilmesinin kendilerine mutluluk verdiğini kaydederek, “Eğitime katılanlara, Belediyeler Kanunu’ndan Devlet memurları kanununa, liderlik ve Zaman Yönetimi’nden Kentsel Kurtarma Tekniklerine, Kabahatler Kanunu’ndan Halkla İlişkiler ve Davranış kurallarına kadar geniş yelpazede bir eğitim verildi” dedi

Görevde Yükselme Eğitimi Sınavı’nın 28 Haziran 2012 tarihinde yine Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildiğini dile getiren Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, katılımcıların kurstan büyük memnuniyetle ayrıldığına da sözlerine ekledi.





>