Çarşamba Toplantılarında Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Konuşuldu
29-12-2011

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından haftalık periyotlar halinde düzenlenen “Çarşamba Toplantılarının” bu haftaki konuğu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal oldu.

Prof. Dr. Soysal,  son zamanlarda gündemin tartışmalı konularından olan “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” kısaca bilinen adıyla GDO’lu ürünler konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

GDO’lu ürünlerin üretim ve tüketim sürecine dair ayrıntılı sunum Prof. Dr. Soysal, bu ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğine işaret etti. Prof. Dr. Soysal, ülkelere göre GDO üretimini ele aldığı sunumunda, yan etkileri konusunda da detaylı bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Soysal’ın konuk olduğu bu haftaki Çarşamba Toplantıları, sunumun sonrasında karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etti.

Haberler & Duyurular
Arşiv