Çalıştay Düzenlendi
08-10-2013



Üniversitemiz ev sahipliğinde, ¨Tekirdağ’da Hayat Boyu Öğrenme ve Verimli Eğitim Yönetimi Uygulamaları Çalıştayı¨, Namık Kemal Üniversitesi, Milli Eğitim, İş-Kur, KOSGEB, Ticaret ve Sanayi Odası, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden çok sayıda üst düzey yönetici, öğretmenler, öğretim üyeleri ve eğitmenlerin katılımı ile Ramada Oteli’nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ’da yaşam boyu öğrenme konusunda  farkındalığın geliştirilmesini sağlamak amacıyla Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği ENPI Karadeniz Havzası Sınır ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülmekte olan ¨Karadeniz Havzasında Hayat Boyu Öğrenme İçin Verimli Eğitim Yönetimi Ağı - MANAGE.EDU¨ projesi kapsamında  çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda, Tekirdağ ilinde yaşamboyu öğrenmenin yeri, eğitim kurumları açısından önemi ve yaşam boyu öğrenmedeki çağdaş yaklaşımlar ana temalar olarak incelendi.

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu’nun yönettiği çalıştayın sabah oturumunda,  yaşam boyu öğrenmenin hayatımızdaki yeri tartışıldı; mentörlük ve liderlik uygulamalarının yaşam boyu öğrenme faaliyetlerindeki yeri değerlendirildi. Öğleden sonra gerçekleştirilen grup çalıştaylarında ise; Tekirdağ ilinde yaşam boyu öğrenme faaliyetlerini yürüten kurum temsilcileri, yöneticiler ve eğitmenler; mentörlük ve liderlik ekseninde, yaşam boyu öğrenmede kurumsal stratejik planların oluşturulması için çerçeve planlar hazırladılar ve  sunumlar gerçekleştirdiler.

Tekirdağ’da yaşam boyu öğrenmenin kalitesinin artırılması için MANAGE.EDU projesinin bir fırsat oluşturmasını hedeflediklerini belirten proje ekibi,; düzenlenen bu çalıştayın altı farklı ülkede, benzer konularla gerçekleştirilen çalıştaylar dizisinin bir parçası olduğunu belirttiler. 18 ay boyunca sürecek proje kapsamında  ilerleyen tarihlerde, hem paylaşım toplantıları, hem de çevrimiçi eğitim modülleri uygulamalarının düzenleneceğini; bu sayede  gerek yöneticilerin, gerekse eğitimcilerin yaşam boyu öğrenmede Tekirdağ ilini daha ileri düzeye taşıyacak ortak çalışmalarda buluşacaklarını ifade ettiler.

Çalıştaya, Üniversitemiz adına, Rektör Danışmanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Konukcu, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkadir Işık, Proje asistanları Okutman Duygu Doğan, Öğretim Görevlisi Bahadır Altürk, Eğitim uzmanı Kübra Üner katılırken; Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Boran, Tekirdağ Halk Eğitim Müdürü Suat Aydın başta olmak üzere il ve ilçe Halk Eğitim Merkezi yöneticileri de katılımda bulundular.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>