ÇEMYO’dan “İş Hayatına Adım Atarken” Konulu Konferans
31-05-2013



Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 2. Sınıf 2. Öğretim öğrencileri tarafından ‘İş Hayatına Adım Atarken’ konulu konferans gerçekleştirildi.

 Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Özdoğan kişiyi iş yaşamında başarıya ulaştıracak 12 maddeyi sıralarken, iş yaşamında hiçbir zaman duygusallığa yer olmadığının altını çizdi. Öğretmenlik dönemlerinden mühendislik yıllarına kadar hayatından birçok kesit anlatan Özdoğan, öğrencilere de bu kesitler üzerinden iş yaşamını anlattı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen konferansa, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, ÇEMYO Müdür Yardımcısı Bilge Berkhan, Öğretim görevlileri Taha Aslanlı, Ali Maralcan, Özlem Bekdemir, Gülten Vatansever, Müjgan Yılmaz, Gülsüm Turan, Metin Moral ile öğrenciler katıldı. 

Başarının ilk adımını doğru hedefler peşinde koymak olarak açıklayan Özdoğan bunu mühendis olarak ilk görev yaptığı yer olan Karakaya Barajındaki tecrübeleriyle açıkladı.
İnsanların iş yaşamında üretken olmaları gerektiğini söyleyen Özdoğan öğrencileri üretken olmaları gerektiği konusunda uyararak,” Bunun yanında hiçbir işi küçümsemeyin, işi yapmaya ve en önemlisi size verilen işi neticelendirmeye çalışın. Yapacağınız işleri ertesi güne ertelemeyin. İşinizle ilgili kendinizi sürekli geliştirin.” Dedi. Mantıklı ve bilinçli karar almanın da öneminden bahseden Özdoğan, “İnsan yaşamı boyunca karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendirmeli.  Ömür boyunca bir kuş bir ağaca 3 kez konar derler. Ancak yakalayamazsanız uçar gider.” İfadelerini kullandı. İş yaşamında her zaman mükemmeliyetçi olmamanın artı ve eksi yönlerinin de olduğundan bahseden Özdoğan öğrencilere iş yaşamında duygusallığa yer olmadığını öğütledi. 

Konuşmalarının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Özdoğan’a ÇEMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bilge Berkhan tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>