ÇEEİ Topluluğu Tarafından İnsan Kaynakları Zirvesi Konferansı Düzenlendi
25-05-2022

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEEİ) Topluluğu tarafından İnsan Kaynakları Zirvesi Konferansı düzenlendi.

Üç oturum şeklinde Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın ilk oturumu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Çiğdem VATANSEVER’in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. VATANSEVER, insan kaynaklarının önemine vurgu yaparak, gerçekleştirilen konferansın bu anlamda aydınlatıcı ve bilgi verici nitelikte olduğunu açıkladı.

Konferansın 1. Oturumunda “Çalışma Yaşamına Giriş” teması üzerinde duruldu. Konuşmacı olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Eğitim Şefi Cansu FİDAN BUTÇU, “Trakya’da İşgücü Piyasasına Genel Bakış” konusuna değindi. 1. Oturumda “İK ve Yeni Mezunlar Paneli” kapsamında İnsan Kaynakları İşe Alım Uzmanı Zeynep KAHVECİ, İnsan Kaynakları Uzmanı Nilay ALTINBİLEK, İnsan Kaynakları Uzmanı Hilal PERVER, İnsan Kaynakları Uzmanı Hasan GÜRCAN, İnsan Kaynakları Takım Lideri Nisa ÇİMEN yer aldı. 1. Oturum, Asyaport İnsan Kaynakları Müdürü Dursun ÇALIŞKAN’ın “Yeni Mezunlardan Üst Yönetim Ne Bekliyor?” konuşmasıyla son buldu.

2. Oturumda “İnsan Kaynakları Yönetimi Nereye Gidiyor? İnsan, Kültür ve Değerler” teması üzerinde duruldu. Oturum, Zorlu Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Serpil KÖŞKER’in “İşin Geleceği” hakkında konuşmasıyla başladı. BSH Türkiye Yetenek Edinme ve İşveren Markası Başkanı Sinem BİTİK’in “İk’nın Geleceği ve Kariyer Yönetimi” ve İnsan Kaynakları Uzmanı Abudureyimu AHAN “İK Veri Analitiği ve Raporlama Kalitesi” ile devam eden oturum, IF Consultancy Markasının Kurucusu Betül YÜCEL'in "İşin Geleceğinde İK'nın Dönüşümü" isimli konuşmasıyla son buldu.

Son oturumda ise “İnsan Kaynakları’nın Temelleri” teması hakkında konuşuldu. Oturum, Altın İplik ve Çorap Sanayi İnsan Kaynakları Müdürü Çiğdem ORHAN’ın "İK ve Ücret Yönetimi" konusu ile ilgili konuşmasıyla başladı. Şişecam İnsan Kaynakları Müdürü Fuat KURU ise “Yetenek Kazanım Yöntemlerine” değinirken, İnsan Kaynakları İşe Alım Uzmanları Meryem ALİOĞLU ANİK ve Furkan GELMİŞ “Mavi Yaka İşe Alım Süreçleri” konuları hakkında konuştu.

Oturumların son bulmasıyla birlikte Prof. Dr. Çiğdem VATANSEVER, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti ve konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.