¨Bütünleşik Arazi Kullanımı Yönetimi¨ Projesi’nin Eğitim Danışma Kurulu İlk Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleşti
24-10-2013



Namık Kemal Üniversitesi, Hayrabolu Belediyesi ve DenizTemiz Derneği/ TURMEPA önderliğinde ortaklaşa hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanımı Yönetiminin Modellenmesi Projesiiçin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye’deki ¨Bütünleşik Arazi Kullanımı Yönetimi¨ proje ortaklarının gerçekleştirdiği üçüncü toplantı sonucunda alınan karar ile kurulan Eğitim Danışma Kurulu, birinci toplantısını 22 Ekim 2013 Salı günü Üniversitemiz Rektörlük Binası’nda  gerçekleştirdi.

Alanında uzman isimlerden oluşan  ve Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş moderasyonunda ilerleyen ilk toplantılarında Danışma Kurulu, uygulanacak eğitim programının amacı ve içeriğinin ne olması gerektiği, hedef kitle ve  yöntemler üzerinde görüştü.  

Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fatih Konukcu, Tarla Bitkileri Bölümü Prof. Dr. Mural Altın, Çevre Müh.Bölümü Doç. Dr.Lokman Hakan Tecer, Ankara Ünv. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Selahidddin Öğülmüş katıldığı toplantı sonunda Kurul, hazırlanacak eğitim programının temel amacını belirledi.

Bu eğitim programının temel amacı, bireylere Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanımı Yönetiminin Modellenmesi Projesi”nin amacını ve uygulanabilirliğini destekleyecek tutum ve davranışlar kazandırmak olduğu belirtildi.

Ergene Havzası’nın atardamarı olan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri merkez alınarak uygulanacak olan eğitim programı sonrasında, eğitim çıktıları ülke geneli ile diğer proje ortakları olan Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna ile de paylaşıma sunulacak olduğu belirtildi. 

Namık Kemal Üniversitesi0




>