21-27 Mayıs tarihlerini kapsayan Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortaklığıyla Türk yemeklerinin lezzetleri Bulgaristan’ın Filibe Kentinde tanıtıldı.
T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan KÜNGERÜ ve eşi Sinem KÜNGERÜ Hanımefendinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, Türk Mutfağının zengin lezzetlerini ve kültürel mirasını Bulgaristan vatandaşlarına tanıtma amacıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN Hanımefendi, Filibe Merkez İlçe Başkanı Georgi STAMENOV, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yetkilileri ve medya mensupları katıldı.
Programda, Üniversitemiz Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Sinem AKMAN, Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL ve Öğr. Gör. Aygün KALIN’ın hazırladığı özel yemekler davetlilere ikram edildi.
Bu yıl etkinlik, “Türk Ev Yemekleri” konseptiyle Şarköy MYO Öğretim Elemanları tarafından hazırlanıp sunuldu. Misafirlere sıralı tadım menüsü olarak; Tarhan Çorbası, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Tepsi Böreği, Mantı, Tavuklu Nohutlu Pilav, Kuru Köfte, Piyaz, tatlı olarak Tavuk Göğsü, Baklava, içecek olarak ta Limonta ve Ayran ikram edildi.
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devle...
Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet K...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raziye Işık KALPAR’ın yakını Hüseyin KOÇ için B Rh(+) kana...