21-27 Mayıs tarihlerini kapsayan Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortaklığıyla Türk yemeklerinin lezzetleri Bulgaristan’ın Filibe Kentinde tanıtıldı.
T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan KÜNGERÜ ve eşi Sinem KÜNGERÜ Hanımefendinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, Türk Mutfağının zengin lezzetlerini ve kültürel mirasını Bulgaristan vatandaşlarına tanıtma amacıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN Hanımefendi, Filibe Merkez İlçe Başkanı Georgi STAMENOV, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yetkilileri ve medya mensupları katıldı.
Programda, Üniversitemiz Şarköy Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Sinem AKMAN, Öğr. Gör. Furkan Burak ÜNAL ve Öğr. Gör. Aygün KALIN’ın hazırladığı özel yemekler davetlilere ikram edildi.
Bu yıl etkinlik, “Türk Ev Yemekleri” konseptiyle Şarköy MYO Öğretim Elemanları tarafından hazırlanıp sunuldu. Misafirlere sıralı tadım menüsü olarak; Tarhan Çorbası, Zeytinyağlı Taze Fasulye, Tepsi Böreği, Mantı, Tavuklu Nohutlu Pilav, Kuru Köfte, Piyaz, tatlı olarak Tavuk Göğsü, Baklava, içecek olarak ta Limonta ve Ayran ikram edildi.
22.01.2025 tarih ve 32790 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz birimlerine (giderleri özel bütçeden karşılanmak üzere) 657 sayılı Devlet M...
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Lisansüstü prog...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Birimlerine Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacağına dair ilan 11.07.2025 tarihli ve sayılı 32953 Resmî Gaz...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2025 – 2026 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Türkiye Cumhuriye...