Ziraat Fakültesi’nde Avrupa Bölgesel Odak Noktası Proje Çalışma Toplantıları Gerçekleştirildi
04-10-2011



 Üniversitemiz ev sahipliliğinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası 8. Dünya Hayvan Genetik Kaynakları Koruma Konferansı” öncesi hazırlık toplantıları devam ediyor.
Bu kapsamda, Avrupa Bölgesel Odak Noktası (European Regional Focal Point – ERFP) proje çalışma toplantıları başlığı altında; Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından “Coğrafi Dağılım ve Nüfus Bilgilerinden Yararlanarak Çiftlik Hayvan Genetik Kaynakları Yok Olma Risk Statülerini Belirleme Modelleri Geliştirilmesi” ve “Çiftlik Hayvan Irkları Yok olma Sürecine İlişkin Göstergeler ve Risk Statüleri” konularının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Zootekni Bölümü Biyometri Genetik AnaBilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder ile farklı ülkelerden (Yunanistan, Fransa, Almanya, Letonya, Hollanda, İngiltere, Norveç, Polonya, Slovenya) çok sayıda bilim insanı katıldı. 




>