Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) Fide Satışına Başladı
09-04-2021

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) fide satışına başladı.

Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) seralarında hizmet alım sözleşmesi kapsamında yetiştirilen Anadolu Adaçayı fidelerinin satışı Çanakçı bölgesinde üretim yapan Emre KARAMAN isimli çiftçiye yapıldı. 30.000 fidenin üretildiği çalışma ile bölgede tıbbi bitki yetiştiriciliğine katkı sağlanmış oldu.

ZİRAATBİYOTEK Biriminde Anadolu Adaçayı bitkisinin yanında Ölmez Otu (altın otu), Sarı Kantaron, Lavanta gibi tıbbi bitkiler bulunurken doku kültürü ile yapılan Osmanlı Çileği, Aronya ve Kivi fidanlarının üretimi, hizmet alım sözleşmesi kapsamında yapılmaktadır.