Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Erhan GÖÇMEN’in Proje Ekibinde Yer Aldığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkalığına Sunulan Proje Kabul Edildi
02-04-2022



Erasmus+ Programı Meslekî Eğitimde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-VET) Faaliyeti kapsamında Silivri Belediyesi koordinatörlüğünde AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkalığına sunulan (KA220-VET) “An Innovative VET Perspective On Agriculture For Climate Change Adaptation” isimli stratejik ortaklık projesi, uzmanların içerik değerlendirmesi sonucu uygunluk kriterlerini karşılayarak azami 216,840.00 Avro hibe desteği ile kabul edildi.

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı UÇMAN koordinatörlüğünde sunulan projenin ekibinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Erhan GÖÇMEN de yer alıyor. Proje ortakları ise Silivri Belediyesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte Polonya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nden kurum ve kuruluşlardır.

Proje çalışmaları ile iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkileri konusunda farklılık yaratmak, tarımsal su kullanımı konusunda iklim değişikliğine uyum ve dayanıklılığı artırmak, azalan su kaynaklarının doğru kullanımına yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve dijital tarım platformunun oluşturulması hedefleniyor.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>