Ziraat Fakültesi 2010-2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı
05-07-2011



Ziraat Fakültesi 2010-2011 Akademik Mezuniyet Töreni, fakülte bahçesinde 21 Haziran 2011 tarihinde coşkuyla yapıldı.

Mezuniyet Töreni’ne başta Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Burhan Arslan ve Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Ziraat Fakültesi 1.’si Merve Bülbül konuşmasında, Atatürk’ün göstermiş olduğu ilkelere bağlı olarak Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri ve Peyzaj Mimarları mezunları olarak ülkemiz için çalışmaya başlama heyecanını şu anda yoğun bir şekilde yaşadıklarını ve tüm mezun arkadaşları adına kendilerini yetiştirmede emeği geçen hocaları ve değerli ailelerine teşekkür etti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu da konuşmasında Türk yükseköğretiminde Ziraat Mühendisliği’nin yeri ve önemine değindikten sonra, Ziraat Fakülteleri olarak, öncelikle daha fazla uygulamalı teknik öğretim yaparak daha donanımlı öğrenciler mezun etmeleri gerektiğini ve bugün mezun olan geçlerimizin bilgi ve becerileriyle bunları taşıdıklarına, büyük bir gönül rahatlığıyla inandıklarını söyledi. Prof.Dr. İstanbulluoğlu daha sonra, dört yıl önce kendilerine emanet edilen bu güzel insanları, bu genç insanları, birer meslek sahibi, ailesi ve ülkesi için çok şeyler kazandıracak birer Ziraat Mühendis olarak geri verdiklerini ve bu anlamda da, güzel ülkemizin taze beyinlerine, maddi ve manevi kendilerini adamış, değerli velilere ve hocalara saygılarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ise, Namık Kemal Üniversitesi’nin en köklü fakültelerinden biri olan ve kendisinin de üyesi olmaktan büyük onur duyduğu Ziraat Fakültesi’nin, kuruluşundan bu yana 5800 civarında mezun vererek ülkemizin tarımına ve tarıma dayalı alanlarına önemli katkılar sağlayacak olan gençlerimizin yetişmesinde saygın bir yer edindiğini söyledi.

Rektör Prof.Dr. Şimşek daha sonra konuşmasında, Namık Kemal Üniversitesi’nin temelini oluşturan Ziraat Fakültesi’ni bu parlak tabloya taşıyan en önemli unsurunun hiç kuşkusuz, öğretim üyelerinin akademik alanda gösterdikleri adanmışlıkları ve yoğun çabaları teşkil ettiğini ifade ederek,  kuruluşundan itibaren Ziraat Fakültesi için emek harcayan, emekli hocalar başta olmak üzere tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.  Prof.Dr. Şimşek sözlerini, Ziraat Fakültesi’nin parlak mezunlarını görmekten duyduğu gurur ve mutluluğu bir kez daha ifade ederek, genç Ziraat, Gıda ve Biyosistem Mühendisleri ile Peyzaj Mimarlarına bundan sonraki yaşantılarında başarılar diledi.

Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından tüm birimlerin eş zamanlı olarak büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattılar ve ailelerine sarılarak bu anlamlı ve gururlu günün heyecanını hep birlikte yaşadılar.

 





>