Yükseköğretimde Uluslararasılaşma İstişare Toplantısı-5 Etkinliğine Katılım Sağladık
21-12-2022

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Yükseköğretimde Uluslararasılaşma İstişare Toplantısı-5" etkinliğine katılım sağladı. Yükseköğretim alanında tüm paydaşlarla yaşanılan sorunlara değinmek, çözüm önerileri üretmek amacıyla gerçekleşen toplantıda üniversitelerin uluslararasılaşma çalışmalarını desteklemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın sunduğu destek programları tanıtılmış, Uluslararasılaşmada Mevcut Durum, Hedefler ve Gelecek Projeksiyonları aktarılmış, Dışişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı gibi paydaşların sunumları gerçekleşmiştir.

Programın diğer oturumlarında ise Üniversiteler Arası İş Birlikleri, Uluslararası Öğrenci Temini Kabul Kriterleri ve TR-YÖS, Uluslararası Öğrenci Vize ve İkamet İşlemleri, TÖMER’ler, Eğitim Fuarları, Uluslararası Sıralamalar ve Uluslararası Rekabet, Uluslararası Akademisyen İstihdamı gibi konularda görüş alış verişinde bulunulmuş, sorulara cevaplar aranmış ve önerilerde bulunulmuştur.