Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 23. Üst Kurul Toplantısı’na Katıldı Yeni



Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Trakya Üniversiteler Birliğinin (TÜB) 23. Üst Kurul Toplantısı’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bandırma’yı ziyaret etti. Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a ziyaretinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Prof. Dr. Erol ARCAKLIOĞLU ve Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN eşlik etti.

8 Kasım 2022 tarihinden itibaren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dönem Başkanlığında olan Trakya Üniversiteler Birliğinin 23. Üst Kurul Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Prof. Dr. Erol ARCAKLIOĞLU ve Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın teşrifleri ile 01.07.2024 tarihinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail BOZ’un ev sahipliğini üstlendiği toplantıya Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail BOZ, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU, Trakya Üniversiteler Birliği Alt Kurul Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU, TÜB 6. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS ve basın mensupları katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, TÜB 23. Üst Kurul Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, yükseköğretim sisteminin 208 üniversite, yaklaşık 185 bin akademisyen ve 4 milyonu aşkın öğrencisiyle güçlü bir kapasiteye sahip olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Prof. Dr. ÖZVAR, “Üniversitelerimizin TÜB ve benzeri mekanizmalarla daha güçlü bir yükseköğretim için istişarelerde bulunmalarını ve iş birliklerini geliştirmelerini fevkalade önemli görüyorum.” dedi ve Trakya Üniversiteler Birliğinin üye üniversiteler arasında akademik iş birliğini güçlendirmek, bölgesinde yükseköğretimin kalitesini artırmak, dolayısıyla Balkanlar ile Türkiye arasında yükseköğretime dair ilişkileri güçlendirmek amacıyla kurulduğunu ve TÜB’ün çalışmalarını takdirle değerlendirdiklerini belirtti.

ÖZVAR, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası kuruluşun üniversitelerin akreditasyon çalışmalarını yürüttüğü bilgisini paylaşarak, mevcutta yüzde 16 olan akreditasyon alan programların artırılması gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon alan 30 üniversiteden biri olmuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. ÖZVAR konuşmasında, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosunun bu yıl ilk kez Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacağını belirterek, bu yıl 109 üniversitenin 898 programının TYÇ Logosunu kullanma hakkına sahip olduğu bilgisini paylaştı. Hali hazırda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ziraat ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin bazı bölümlerinin diplomalarında TYÇ Logosu bulunuyor.

ÖZVAR konuşmasında Türkiye’de 198 ülkeden 350 bin uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, Türkiye’nin bu rakamla dünyada en fazla uluslararası öğrenciye sahip 10 ülke arasına girdiğini ve küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini vurguladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de 2500 uluslararası öğrencisiyle bu misyona hizmet ediyor. Türkiye’de Balkan kontenjanlı sayılı üniversitelerden biri olan Tekirdağ NKÜ’nün, bir Balkan ve Rumeli üniversitesi olarak uluslararası öğrencilerinin çoğunu Balkanlardan gelen öğrenciler oluşturuyor.

TÜB 6. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS’ın sunumu ile devam eden toplantı gündeminde, Trakya Üniversiteler Birliğinin tanıtımı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dönem Başkanlığında gerçekleştirilen akademik, bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerin sunumu, TÜB 23. Alt Kurul ve Alt Çalışma Gruplarının raporları doğrultusunda Trakya Üniversiteler Birliğinin 2024-2025 akademik yılı faaliyet takviminin oluşturulması ile 24. Üst Kurul ve 24. Alt Kurul toplantılarının takvimlerinin görüşülmesi yer aldı.

Trakya Üniversiteler Birliği 23. Üst Kurul Toplantısı’nda Balıkesir Üniversitesinin Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye olması da istişare edilerek ortak karar olarak kabul edildi. Karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılması ile 23. Üst Kurul Toplantısı tamamlandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20

Haberler & Duyurular
Arşiv



>