Yerli Irkların Sürdürülebilir Kullanımı İçin En uygun Destekleme Yöntemleri Proje Toplantısı
07-10-2011



                  Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Toplantı Salonunda, 16 Avrupa ülkesinin temsilcileri ile  Avrupa Bölgesel Odak Noktası tarafından hazırlanan ve kısaca SUBSIBREED (Yerli Irkların Sürdürülebilir Kullanımı İçin En uygun Destekleme Yöntemleri) olarak adlandırılan proje toplantısı gerçekleştirildi.

               Toplantı açılış konuşmasını yapan Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Bölümü Biyometri Genetik AnaBilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Soysal toplantının ülkemizde düzenlenmesinde dolayı memnuniyetini ifade ederek ülkemizin ve kıta konseyinde evcil çiflik hayvan genetik kaynakları evciltme merkezi olarak bu konuya özel önem verdiğini belirterek katılımcılara hoşgeldiniz dedi.

         Proje kapsamında proje ortağı avrupa ülkelerinde hayvan genetik kaynaklarının korunması ve yönetimi amacıyla verilen desteklemeler değerlendirildi. Bu çerçevede hayvan genetik kaynakları mevzuatı,  yürütülen destekleme faaliyetleri, destekleme birim miktarları ve temel kavramlar incelendi.

Proje sonucunda ülkelerin koruma konusundaki deneyimlerinin paylaşılması ve en uygun destekleme yönteminin ortaya konması hedefleniyor.





>