Yerel Yönetimlerin Mevcut Görünümü, Sorunlar ve Güncel Gelişmeler Konferansı Düzenlendi
26-05-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Fazlı KILIÇ’ın konuk olarak katıldığı “Yerel Yönetimlerin Mevcut Görünümü, Sorunlar ve Güncel Gelişmeler” adlı konferans gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler MYO Dış Ticaret Bölüm Başkan Yardımcı Öğr. Gör. Dr. Miray ÖZDEN sorumluluğunda Fen-Edebiyat Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR, Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda Eryılmaz AÇIKGÖZ, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Faruk AÇIKGÖZ, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan Fazlı KILIÇ, yerel yönetimlerin mevcut yapısına ilişkin genel bilgiler vererek; “Kentlerin siyasi cazibe noktaları haline gelmesi ile birlikte, yerel yönetimlerin üstlenmesi gereken roller artmış; belediyeciliğin yalnızca klasik görünümde alınmaması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Yeni değişen roller ile birlikte belediyecilik daha şeffaf, katılımcı, vizyoner, uluslararası standartları takip eden bir anlayışa sahip olmuştur. Vizyoner belediyeciliğin ana lokomotifi olan teknolojik altyapı ve bilim uygulamalar, yerel yönetimleri üniversiteler ile birlikte hareket etmeye ve onlarla beraber ortak stratejiler belirlemeye yöneltmiştir. Hızla yaşanan kentleşme, kentsel ve kırsal alanların ayrı ayrı sorun yaşamasına, kentleşme sürecinde kültürel dokudan ekonomik kalkınmaya dek birçok alanda kamu politikaları geliştirilmesine neden olmuştur” dedi.

Konferans takdim ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>