Yerel Yönetimlerde CBS Kullanımı Konferansı Gerçekleşti
27-11-2019



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından Yerel Yönetimlerde CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Konferansı, Coğrafya Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Rektörlük Konferans Salonunda yapılan programda açılış konuşmasını yapan Coğrafya Bölümü Başkanı Doç.Dr. Emre ÖZŞAHİN, “Programın öğrencilerimiz için yol gösterici olacağına inanıyorum. Coğrafya bölümünün sanılandan daha fazla alanda çalışma olanağının olduğunu ve aslında ne kadar önemli bir branş oluğunu bugün gerçekleşecek olan konferansta da göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Balıkesir Belediyesinde görevli Uzm.Coğrafyacı/Jeomorfolog Murat YAMAN’ın konuşmacı olarak katıldığı programda Murat YAMAN, coğrafya bölümü öğrencilerine Jeomorfoloji alanıyla ilgili bilgi verdi. YAMAN, Jeomorfolojinin birçok alanda dolaylı ya da doğrudan ilgili olduğu birimleri öğrencilere aktarırken Belediyelerde ve ilgili Bakanlıklarda Jeomorfoloji biliminden faydalanıldığını ve jeomorfoloğun aktif olarak görev aldığını belirtti.

YAMAN, Balıkesir Belediyesinde CBS kullanımı ile birçok yenilik gerçekleştirdiklerini belirterek, yapılan çalışmaları sunum halinde öğrenciler ile paylaştı.

Program sonunda günün anısına Dr.Öğr.Üyesi İlker EROĞLU, Murat YAMAN’a takdimde bulunurken gerçekleşen konferansın öğrencilere büyük katkı sağladığını belirtti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>