Yaz Kur’an Kursu Kız Öğrencileri Sanal Gerçeklik Teknolojisiyle Kutsal Toprakları Ziyaret Etti
22-07-2022

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ve Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen uygulama ile Yaz Kur’an Kursu kız öğrencileri sanal gerçeklik teknolojisiyle Kâbe’yi ziyaret etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Yarkın ÇELİK’in yürütücülüğünde sanal gerçeklik gözlükleriyle gerçekleştirilen Kutsal Topraklar ve Kâbe ziyaretinde, Marmaraereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Veli SIRIM, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan URUÇ, Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK ve Kur’an Kursu Hocası Yağmur KÜÇÜK yer aldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi MYO, geçtiğimiz haftalarda Marmaraereğlisi’nde başlattığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, minik öğrencileri hem eğlendirecek hem de bilgilendirerek maneviyatlarını güçlendirecek bir etkinliği daha hayata geçirdi. Sanal gerçeklik gözlükleriyle dijital anlamda Kâbe ziyareti gerçekleştiren Kur’an-ı Kerim Kursu minik kız öğrencileri, etkinlikte büyük heyecan yaşadı.

Öğrencilerin oldukça ilgisini çeken sanal gerçeklik uygulamalarına ilişkin açıklama yapan Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Yarkın ÇELİK, sanal gerçeklik gözlükleriyle Kutsal Toprakların ziyaretinin büyük ilgi gördüğünü ve bu tarz etkinliklerin ileride tekrar gerçekleştirilebileceğini vurguladı.