Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dikkatine!
13-03-2012

6111 Sayılı Kanunla 5510 Sayılı Kanunun 60’ıncı maddesine eklenen yedinci fıkrası ile Genel Sağlık Sigortalısı sayılan 04.11.1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa göre Fakültemizde Yükseköğrenim gören Yabancı Uyruklu öğrencilerden;

“Yükseköğrenimlerinin devam ettiği sürelerle sınırlı olarak birinci fıkranın (d) bendindeki ve 52’nci maddenin ikinci fıkrasının ikinci cümlesindeki şartlar aranmaksızın, 82’nci maddeye göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının 30 günlük tutarı üzerinden kendilerince genel sağlık sigortası primi ödemek suretiyle genel sağlık sigortalısı olurlar. Ancak bunlardan Kamu İdareleri, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar, kamu yararına faaliyet gösteren dernekler ile vergi muafiyeti tanınan vakıflar tarafından tam burs sağlanan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından ayrılan kontenjanlar dahilinde yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler genel sağlık sigortalısı sayılmaz ve bunların sağlık giderleri 2547 Sayılı Kanunun 46’ncı ve 47’nci maddeleri çerçevesinde üniversitelerin bütçelerine konulacak ödenekten karşılanır.”

İlgili kanun gereğince üniversitemizde öğrenim görmekte olan tam burslu yabancı uyruklu öğrencilerin sağlık giderleri üniversitemizce karşılanacaktır.

Bunun dışında kalan ve kendi imkanlarıyla öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ise genel sağlık sigortası primlerini kendileri yatıracaklardır. Bu durumda olan öğrencilerimizin GSS Tescil ve Aktivasyon işlemleri yapılmıştır.      Primlerini yatırmayan öğrenciler GSS tarafından çıkacak tüm cezai sorumluluğu üstleneceklerdir.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı