Veteriner Fakültesi 2019-2020 Mezuniyet ve Yemin Töreni Düzenlendi
24-11-2020



Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 2019-2020 Mezuniyet Töreni ve Yemin Töreni On-line olarak düzenlenen program ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Türk Veteriner Hekimler Merkez Konseyi Başkanı Ali EROĞLU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri ALTUĞ, akademisyenler Veteriner Fakültesi 2019-2020 dönemi mezunları katıldı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri ALTUĞ, programın açılışında katılımcıları selamlayarak hoş geldiniz dedi.

Türk Veteriner Hekimler Konseyi Başkanı Vet. Hek. Ali EROĞLU ise yaşanan zorlu şartlar sebebiyle online olarak gerçekleştirilen bu özel törene davet edilmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

2019-2020 dönem birincisi Umut TERECİ, mezun öğrenciler adına konuşma yaparak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasına “Üniversitemizin gözbebeği Veteriner Fakültemizin bu mutlu ve onurlu gününe hoş geldiniz şeref getirdiniz.” sözleri ile başladı.  Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “ Hepimiz biliyoruz ki toplumların gücü eğitimli insanlarla ölçülür.  Dolayısıyla bağımsızlık savaşımızın önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözü ile eğitimin önemine değinmiştir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yöneticileri olarak bizler de bunun bilinci ile  en iyi eğitimi alabilmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu amaçla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ni en kısa sürede tamamlayarak sizlerden sonraki öğrenci kardeşlerimizin uygulama eğitimlerine hazır hale gelecek.” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektörü öğrencilere seslenerek “ Sevgili öğrenci kardeşlerim ben ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri bizlere emanet ettiler. Bu emanete en iyi şekilde sahip çıkarak bu gün sizleri veteriner hekim olarak mezun etmenin haklı gururu içindeyiz. Gönül isterdi ki bu törende sizleri yakından tebrik ederek uğurlayalım. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan bu  pandemi sürecinde önlemlere riayet ederek bu şekilde bir törende bir araya geldik. Bu vesile ile başta sağlık şehitlerimiz olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; hastalarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, öğrencilere nasihatler verdi: “Sevgili öğrenciler bundan sonraki hayatınızda ne iş yapıyorsanız eğer elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Sizlere bir hoca nasihati. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) “Utanmadıktan sonra istediğini yap” diyor. Dolayısıyla arkadaşlar sizler utananlardan olun. İnsan onuruna yakışmayan işlerden lütfen uzak durun. Yine çalışmaya, gayret etmeye, sorgulamaya devam edin. Öncelikle iyi bir insan olun, başarı kendiliğinden gelecektir. Hayatınızda seçeceğiniz insanları, beraber yol yürüyeceğiniz insanları iyi seçin.”

Veteriner Fakültesinin bu günlere gelmesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin büyük fedakârlık gösterdiğini dile getiren ve fakültenin başarılarından dolayı emeği geçenleri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN sözlerine “ Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Rabbim sizi iyi insanlarla karşılaştırsın.”  diyerek son verdi.

Dönem birincisinin yaş kütüğüne isminin çakılmasının ardından derece giren öğrencilere temsili hediye takdiminde bulunuldu.

Mezun öğrencilerin isimlerinin sunulmasının ardından Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Asuman UYGUNTÜRK eşliğinde yemin ettiler.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17




>