Verimlilik ve Girişimcilik Paneli
04-05-2015



Üniversitemiz  Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda Verimlilik ve Girişimcilik paneli düzenlendi.
 

Çerkezköy MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele NKUTEK Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş, Trakya Kalkınma Ajansı adına Funda Sağlam, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, HEMA Endüstri Holding Bakım Departmanı Müdürü Göktuğ Yalçın katılarak sunum yaptı.
 

Panelin açılışını ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş yaparken, NKUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker panelle ilgili bilgi verdi. Panelde sunum yapan Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş ’Endüstride Verimlilik’ konusunu anlattı. Verimliliğin doğru ürün ve hizmeti doğru kalitede, doğru hızda, doğru miktarda, doğru zamanda kuruluşa yüksek katma değer sağlayarak doğru kaynaklarla, doğru biçimde çevreye zarar vermeden üretmek olduğunu söyleyen Sağbaş, "Verimlilik artışını maliyetleri azaltarak, daha süratli çalışarak, büyümeyi başararak, etkin çalışarak, kısıntıya giderek karşılayabiliriz" dedi.
 

Verimlilik artışının etkilerinden sunumunda uzun uzun bahseden Sağbaş, "Çalışanlar daha iyi çalışma koşullarında ve daha kısa çalışma süresinde daha çok ücret alır. İşveren yeni yatırım imkanları sağlayacak kaynaklar sağlar. Üretici daha ucuz maliyetle yüksek kazanç elde eder. Ülke sağlıklı bir büyüme ile hızla kalkınır. Verimlilik düzeyi ülkenin rekabet gücünü belirler. Verimlilik artışı istihdamı artırır. Verimlilik artışı milli gelir düzeyinde artışa yol açar" ifadelerini kaydetti.
 

Panel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal’ın sunumu ile devam etti. Akçal, Tekirdağ’da ve Türkiye’de enerji verimliliği hakkında bilgi verdi. Enerji verimliliğinin anlamını açıklayan Akçal, "Tüketilen enerji miktarının üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınmaya ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesine enerji verimliliği denir" dedi. Türkiye’de 2009 yılında 29 bin 905 enerji ithalatı yapılırken, bu rakamın 2014 yılında 54 bin 906 olduğunu söylen Akçal, "Ülkemiz enerji tüketiminin sektörel dağılımındaki en büyük pay ise sanayi sektörüne aittir. Sanayi sektöründe enerji tasarruf potansiyelinin sektörlere göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 20 civarında bulunduğu konunun uzmanları tarafından belirtilmekte. Bunun yarısının ise rahatlıkla tasarruf edileceği söyleniyor" açıklamalarını yaptı.

 

Panelde daha sonra Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, HEMA Endüstri Holding Bakım Departmanı Müdürü Göktuğ Yalçın da birer sunum gerçekleştirdi.
 

Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Adil Karataş, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>