Verimli Sanayi ve KOBİ Destek Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı
08-03-2016



Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülecek olan “Verimli Sanayi ve KOBİ Destek” projesi kapsamında; T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürlüğü işbirliğinde “Verimli Sanayi ve KOBİ Destek” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

ÇTSO konferans salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül, Tekirdağ ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan, Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, ÇTSO yönetim kurulu üyeleri ve akademisyenler katıldı.

“Verimli Sanayi ve KOBİ Destek” projesi kapsamında, ÇTSO’ya bağlı olarak faaliyet gösteren tekstil, otomotiv yan sanayi ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere tüm üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin üretim ve enerji verimlilikleri konusunda mevcut durumlarının analiz edilmesi, verimlilik konusunda ihtiyaçlarının tespit edilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve verimliliklerinin arttırılması yolunda sistematik yaklaşımların önerilmesi çalışmalarının planlı şekilde gerçekleştirilmesi, sonuçlandırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

Protokolün imzalanmasından önce, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül konuşmalarını gerçekleştirdi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptığı konuşmasında; “Ekonomiye katkısı olacak böyle bir projeyi imza altına almak için kurumların ortak hareket etmesi son derece önemlidir. Verimlilik ülkemizde çok önemsenmeyen kavramdı. 1983 yılından sonra bu konunun üzerinde durulmaya başlandı. Özel sektör verimliliğin faydalarını gördüğü gibi verimsizliliğin zararlarını gördüğü için bu konuyu oldukça önemsemiştir. Akademisyenlerin bu bağlamda yaptıkları katkıları büyük bir takdirle karşılıyorum. Bu işleri benimsemek, değer vermek, sonuca ulaşmanın ilk yoludur. İmzalanacak protokolün herkese hayırlı olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmasında; “Asistanlık dönemimden itibaren Üniversite-Sanayi işbirliğinden bahsedilirdi. Hep söylemde kalırdı. Son 5 yılda Bilim-Sanayi Bakanlığı’nın YÖK ile işbirliği gerçekleştirmesiyle ciddi gelişmeler oldu. Öğretim elemanlarının önleri açıldı. Geç kalınmış bir karardı ama genel netice sevindiricidir. Bu protokolün bir benzeri daha önce Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’yla da yapıldı. Burada da ciddi işler olacağını ümit ediyor ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün yaptığı konuşmasında; “Ülkemizde ve dünyada enerji sektörüne yapılan yatırımlar göz önüne alındığında enerjiyi verimli kullanmamızın ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir. Bu projemiz sayesinde bölgemizdeki sanayi firmaları ve KOBİ’lerimizin enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve hükümetimizin bu tasarruf politikalarına bölge olarak destek vermeyi planlamaktayız.” ifadelerini kullandı.

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül yaptığı konuşmasında; “Dünyadaki verimlilik hareketi geçmiş yüzyıldaki sanayileşmeden sonra, kaynakların sınırlı olması ve arz-talep dengesinin kurulmasıyla başlamıştır. Verimlilik hareketi çalışma hayatının insancıllaştırılmasıyla başlamıştır. Şu an 8 saat olan mesai saati daha öncelerde 16 saatti. Kısaca verimlilik işleri doğru yapmaktır. Genel açıklamasıyla doğru işleri yapmaktır. Verimlilik eşittir rekabettir. Rekabetse hayatta kalmaktır. Verimlilik hareketi 1965 yılında başlamıştır. İlk 15 yılda bu hareketin tanımlaması sonraki 15 yılda kurumlar arasında koordine edilmesi. Daha sonra ise sahaya yayılmış ve 52 ilde bu proje başlamıştır. Bu uygulamaların en önemlileri ticaret ve sanayi odalarında yapılmıştır. Daha sonra bakanlığımızın desteğiyle de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu projede yer alan emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte kişilere teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından taraflar arasında imzalanan protokol sonrasında Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş, projenin önemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>