Varna Teknik Üniversitesi ile İşbirliği Prokolü İmzalandı
29-01-2014



Üniversitemiz ile Bulgaristan’ın Varna Teknik Üniversitesi arasında bilimsel araştırma faaliyetleri ile akademik ve eğitim alanlarında işbirliğinin ilerletmek amacıyla protokol imzalandı.

Varna Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ovid Azari Fahri, Üniversitemizde ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Ovid Azari Fahri, Varna Teknik Üniversitesi’nin olanakları ve ders içerikleri hakkında bilgi vererek, Üniversitemiz ile işbirliği protokolü imzalayacak olmaktan duyduğu heyecanı ifade etti.

Protokol öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin tarihi gelişiminden bahsederek, “Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişme kaydederek, başarılarıyla adından söz ettiren genç ve dinamik bir üniversite olarak anılmaktadır. Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda pek çok uluslar arası üniversite ile değişim programları, kapsamında anlaşmalar gerçekleştirdik.” dedi. Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin eğitim öğretim müfredatının üniversitelerin ders, ders içerikleri ve ders kredileri ile çağdaş eğitim sistemlerinin öngördüğü öğrenci merkezli eğitimin yapılandırılması ve bu içeriklerin Avrupa Birliği düzeyinde tanınması anlamına gelen mükemmellik ödülü “AKTS Etiketi” almaya hak kazandığını belirterek, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi konusunda büyük avantaja sahip olduklarını belirtti.  Prof. Dr. Osman Şimşek, imzalanacak olan protokolün iki üniversite için hayırlı olmasını diledi.

İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında araştırma, dersler, sempozyum vb. faaliyetlerde  araştırmacı değişimi, ortak yarar sağlayan akademik programlar ve derslerin oluşturulması, karşılıklı materyal ve bilgi değişimi ile lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi konularında işbirliği gerçekleştirilmesi  planlanıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Varna Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ovid Azari Fahri’ye günün anısına Üniversitemiz tabağı takdim etti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek,  Prof. Dr. Ovid Azari Fahri ve beraberindeki heyeti Merkezi Derslikler laboratuarları, derslikleri, salonları ve spor kompleksini gezdirerek, üniversitemizin imkan ve olanaklarını yerinde gösterdi. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>