VI. Balkan Hayvancılık Bilimi Konferansı Başladı
04-10-2013

Üniversitemizin ev sahipliğinde 3-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan “VI. Balkan Hayvancılık Bilimi Konferansı” (BALNİMALCON 2013) başladı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay,  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, İl müdürleri, Balkan ülkelerinden ve Türkiye’nin dört farklı kesiminden katılımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, BALNİMALCON 2013 Organizasyon Düzenleme Komitesi Başkanı adına yaptığı konuşmada, 11 yıl önce ilk kez Tekirdağ’da düzenlendiğinde Balkan ülkelerinin birbirleri ile ilişkileri bu kadar samimi olmadığını bu konferanslarla birlikte Balkan Ülkelerinin kaynaşmaya başladığını dile getirdi. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Artık bir köy haline gelen dünyamızda haber, bilgi ve teknolojiye ulaşmak kolaydır.  Bununla birlikte yaşamımızı tehdit eden konular üzerine gıda alanında yapılan çalışmalar ve bilimsel toplantıların daha da fazla gündeme gelmesi gerekmektedir.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Ben gıdanın stratejik ürün olduğunu düşünüyorum. Gıdanın kaynağı tarım ve hayvancılıktır. İnsanlık var olduğu sürece gıda devam edecektir. Bu sebeple gıda üzerine tüm dünyada oldukça ciddi çalışmalar yapılıyor. Bunun yanında hayvan sayısı açısından hiç de azımsanmayacak değerlere sahipiz. Ancak hayvancılıktaki üretimin gelişmesi için çok ciddi tedbirlerin alınması lazım. Bu gün ve yarın gerçekleştireceğimiz konferansımız insanlığın yaşam kalitesini arttırma amacı taşımaktadır.  Tekirdağ, Balkanlar ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden bu toplantıya teşrif eden bilim insanlarına katılımlarından Üniversitemiz adına hepinize “Hoşgeldiniz” diyorum” dedi.

Konferansın açılış töreni, günün anısına teşekkür plaketi takdim edilmesiyle sonladı.