V. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi
26-04-2019



Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi V (INCSOS-Üsküp-www.incsos.org), Trakya Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi, Uluslararası Balkan Üniversitesi işbirliğiyle ve Üniversitemiz ortaklığıyla Üsküp’te, Uluslararası Balkan Üniversitesi kampus alanında 20-23 Haziran 2019’da gerçekleştirilecektir.

Onursal Başkanlığını Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un yaptığı Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi V’nin amaçları Balkan ve Üsküp havzasının kültürümüzde ve bilimsel çalışmalarımız üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak, Kongreye katılacak olan bilim adamlarının Balkan ve Üsküp’ün tarihi, kültürel ve dinî mekânlarını görmek suretiyle kendi alanlarına ilişkin yeni bakış açıları oluşturabilmeleri sağlamak, Din, Toplum, Tarih, Sanat, Felsefe, Davranış, Sağlık, Bilişim, Ekonomi, Hukuk, Siyaset, Eğitim, Dil ve Edebiyat alanlarını kapsayan geniş bir çerçevede eşzamanlı yürütülecek sempozyumlar gerçekleştirmek, Türkiye ve Makedonya’da görev yapan araştırmacıları bir araya getirmek ve bu vesileyle her iki grubu kaynaştırmak ve bu yolla Makedonyalı akademisyenlere dünyaya açılmada köprü vazifesi görmek bunun yanında tecrübelerinden istifade etmek ve Türk sosyal bilimi için önem arz eden mekânlarda yapılacak bu kongreyi gelenekselleştirerek bölgeyle ülkemiz arasındaki akademik ilişkileri güçlendirmek olarak sıralanabilir.

Kongre Başkanlığını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in de yaptığı 20-23 Haziran 2019 tarihleri ​​arasında Üsküp’te yapılacak olan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi V (INCSOS- Üsküp)’ne Üniversitemizin tüm akademik personeli davetlidir.

Kongre sunum dilleri Türkçe, İngilizce ve Arapça’dır. Kongre esnasında simültane tercümeler yapılacaktır.

Kongre aynı anda eşzamanlı sempozyumlar şeklinde yapılacaktır. Eşzamanlı sempozyum konuları aşağıda belirtilmiştir:

5.Uluslararası Din ve Toplum Sempozyumu

5. Uluslararası Ekonomi, Hukuk ve Siyaset Sempozyumu

5. Uluslararası Felsefe, Davranış ve Sağlık Bilimleri Sempozyumu

5. Uluslararası Tarih ve Sanat Çalışmaları Sempozyumu

5. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Uygulamaları Sempozyumu

5. Uluslararası Bililişim Teknolojileri ve Uygulamalı Bilimler Sempozyumu

5. Uluslararası Dil ve Edebiyat Sempozyumu

5. Uluslararası Turizm ve Coğrafya Sempozyumu

Detaylın bilgi için tıklayınız

 

 





>