Uzaktan Eğitimde Kalite ve Akreditasyon Bilgilendirme Webinar Toplantısı
09-09-2020



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri çerçevesinde Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in konuşmacı olarak katıldığı ve NKÜTEK Genel Müdürü ve KÜSİ Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bülent EKER’in  moderatörlüğünü yaptığı "Uzaktan Eğitimde Kalite ve Akreditasyon" bilgilendirme webinarı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bugün bu önemli bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sizleri Tekirdağ’da kurum içi olarak ağırlamak isterdik. İnşallah en kısa zamanda bu isteğimizi gerçekleştiririz. 2012 yılında 4 üniversitenin bir araya gelmesiyle kurulan Trakya Üniversiteler Birliği güzel çalışmalara imza atıyor. Bugün bizleri bir araya getiren konu Uzaktan Eğitim olunca müthiş bir talep oldu. Programın verimli geçeceğine ve yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi ZAFER ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN birer konuşma yaparak, bölgedeki üniversitelerin güçlerini birleştirerek kurduğu Trakya Üniversiteler Birliği’nin ilk günden bu yana gerçekleştirdiği faaliyetlerin içinde yer almaktan gurur duyduklarını söylerken, programa da çok sayıda akademisyen online olarak bağlandı.

Program çerçevesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Pandemi ile gündeme gelen ama aslında yıllar öncesine dayanan bilinirliğe sahip uzaktan eğitim günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır. Uzaktan eğitimde kalite aslında, verilen hizmetin, hizmeti sağlayan ve hizmeti alan kuruluş ya da kişi üzerinde yarattığı değişimin ölçüsüdür. Üniversitemizde pandemi nedeniyle 23 Mart tarihinde asenkron, 30 Mart’ta ise senkron olarak uzaktan eğitim faaliyetlerimizi yürüttük. Canlı online dersler şeklinde gerçekleştirdi. Tekrarlanabilirliği, kaydedilebilirliği olan bir sistem. Hakikaten güzel bir şekilde oturttuk ve devam ettirdik. Uzaktan Eğitimde kalite ve akreditasyon ve bu kalitenin sürekliliği çok önem arz ediyor. Bizim gibi yükseköğretim kurumlarında yüksek standartları garanti etmemiz ve sürekli bu eğitimi geliştirerek modifiye ederek kaliteyi arttırmamız gerekiyor. Bu nedenle bu gün Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS hocamızın bilgilendirmelerini çok kıymetli buluyoruz. ” sözlerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Bu gün Türkiye’deki üniversitelerde olduğu gibi akreditasyon alanında çalışmalarımız iç ve dış paydaşlar bağlamında devam ediyor. Özellikle PUKA döngüsüne dikkat ederek; planlayıp, uygulayıp, kontrol edip, önlem alıyoruz. Göreve geldiğim bir buçuk yıldır, çok şükür, Tıp Fakültemiz akredite oldu. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 27001 sertifikasını adı. Bunun yanında Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümümüz, Yabancı Diller Yüksekokulumuz, Veteriner Fakültemiz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz, Çorlu Mühendislik Fakültemiz ve diğer birimlerimiz umuyorum en kısa zamanda akredite olacaklar.” diyerek toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, “Bizim uzaktan eğitim konusundaki yaklaşımımız şöyle: Üniversitelerimizin bu değişim süreçlerini yönetmelerine, süreçlerin sonuçlarına bakmalarına ve neler yapabiliriz konusunda bilgilendirme yapma konusunda yol göstermek. Bütün kurumların, üniversitelerin şirketlerin amacı uyum ile teknolojiyi yakalamak.  Deniliyor ki insanların, kurumların, üniversitelerin teknolojiyi yakalaması için iki tane çok önemli özellik bulunuyor. Bir tanesi herkese yetkinlik kazandırmak. Bu yetkinlikler dünyadaki değişime göre bir öğrencinin, mezunun ayakta durmasını sağlayacak yeterlilik. İkincisi ise bu yetkinliği bilişim destekli gerçekleştirebilmek. Bu ikisini yapanlar dünyaya adapte olur, diğerleri ise geride kalır; izleyici olur.” diyerek uzaktan eğitimde kalite ve akreditasyonun önemine değindi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>