Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyelerimizin destekleriyle üretim alanlarından elde edilen ve hastalıklar - zararlılar için ilaçlama yapılmamış olan tam buğday unun satışı (Ekmeklik Buğday, Makarnalık Buğday) Çavdar ve Tritikale karışımı, Ziraat Fakültesi Dekanlık Binasının girişinde 5 kg'lık paketlenmiş un olarak satışa sunulmuştur. Kilogram fiyatı 60 TL(KDV Dahil) olarak belirlenmiştir.
Satın almak isteyen üniversitemiz personeli, 07.10 2024
Un İçeriği;
Tam Buğday (ekmeklik buğday (%55), Makarnalık Buğday (%20)), Çavdar (%10) ve Tritikale (%15) Karışımıdır.
Üretim Koşulları;
Ziraat Fakültesi Tarım Arazisinde, Tarla Bitkileri Öğretim Üyelerinin kontrolünde, gübre ve tarım ilacı kullanılmadan üretilmiştir. Herhangi bir kalıntı içermeden tarlada hasat edilen ürünün bütün olarak öğütülmesi ile doğal olarak üretilmiştir. Katkı Maddesi (koruyucu, beyazlatıcı, raf ömrünü arttırıcı vb.) içermemektedir. Tam tahıl unları esmer renklidir.
Sağlık Bilgisi;
Buğday tanesinin tamamını içeren (kepek ve buğdayözü-ruşeym) ve ayrıca çavdar, tritikale içeren unlar; sağlıklı biyoaktif bileşenler (antioksidantlar, mineraller, aminoasitler, vitaminler-bilhassa E vitamini, fitosteroller vb.) açısından zengindir. Rafine (beyaz un) edilmiş undan en az 5 kat daha fazla zengin biyoaktif bileşenler içerir. Bu unlar, kardiyovasküler, kanser, tip-II diyabet ve obezite gibi birçok kronik hastalıkların oluşumuna engel olabilen biyoaktif bileşenleri içermektedir. Ayrıca, diğer normal unlardan farklı olarak yüksek miktarda lif içermekte olup uzun süre tokluk oluşturur. Beyaz un ile karıştırılarak da kullanılabilir.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...