Uluslararası MANAGE.EDU Projesi Başlangıç Toplantısı ve Açılış Töreni
23-07-2013



Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen ¨Karadeniz Havzasında Hayat Boyu Öğrenme için Verimli Eğitim Yönetimi Ağı - MANAGE. EDU¨ (Efficient Education Management Network for LLL in the Black Sea Basin) Projesi’nin başlangıç toplantısı açılış töreni Değirmenaltı Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirildi.

MANAGE. EDU Projesi Başlangıç Toplantısı’nın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitenin son yıllarda kazandığı ulusal proje deneyiminin uluslararası projelerde de sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini; Proje Ofisi Koordinatörlüğü’nün faaliyetleri ile uluslararası proje başvurularında da başarılı neticeler aldıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitenin 2013 yılı içerisinde Karadeniz Havzası Sınır ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde iki uluslar arası projeyi uygulamaya başladığını bildirdi.

Bulgaristan Uluslararası Üniversite Koleji Rektörü Prof. Dr. Todor Radev ise konuşmasında MANAGE. EDU Projesi Toplantısına ev sahipliği yapan ve uluslararası çalışmalara destek verip eğitim standartlarının yükseltilmesine destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından MANAGE EDU. Projesi kapsamında 6 bölgenin temsilcileri, kurumlarını ve projeyi anlatan sunumlar gerçekleştirdi. Program kapsamında MANAGE. EDU Projesi, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ile Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen uluslararası proje Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Türkiye ve Ukrayna ortaklığında yürütülecektir. Toplam 270 bin Avro’luk bütçeye sahip olan ¨Eğitim Ağı¨projesi 18 ay süre ile devam edecek. MANAGE. EDU Projesi’nde Üniversitemiz, IPA (İPA) Ana Mali Yararlanıcı olarak Türkiye’yi temsil ettiği bildirildi.

Toplantıda projenin temel hedefi, Karadeniz Havzası’ndaki eğitim ve öğretim sistemlerini güçlendirecek stratejiler geliştirmek ve Hayatboyu Öğrenme bölgesel düzeyde teşvik etmektir. Proje süresince, Karadeniz havzası ülkelerindeki çeşitli kurumlar arasında “eğitim işbirliği ağı” oluşturulması; etkin eğitim ile ilgili “bölgesel eylem planları” geliştirilmesi; eğitim yönetiminde uygulanan iyi örnekler ve yeniliklerin transfer edilmesi olduğu anlatıldı.

Proje ortaklarının sunumları ve proje hedeflerinin tanıtıldığı açılış toplantısının ardından Üniversitemizin tanıtım filminin izletildi. MANAGE.EDU  Projesi’nin başlangıç toplantısı, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle noktalandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>