Uluslararası 2. Posta Sanatı Bianeli Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
11-04-2019



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY'ın küratörlüğünde, Resim Bölümü düzenlemesi ile 2. Posta Sanatı Bienali Sergisi açıldı.

 Bu kapsamda açılışı yapılan "Kare" temalı 2. Posta Sanatı (Mail Art) Bienalinde 32 Ülkeden 855 sanatçıya ait 1155 çalışma Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanda sanatseverler ile buluştu.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY, serginin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında Posta Sanatı Bienali’nin hediyeleşme, paylaşma ve sanatsal bir performans olduğunu dile getirerek, “Üniversitemizin 2. kez gerçekleştirdiği Türkiye’nin tek Posta Sanatı Bianeli en büyük sanatsal etkinlik olarak, Tekirdağ’ın ve üniversitemizin görünürlüğü arttırırken üniversiteler için sevgiyle harmanlanan sanatsal bir etkinlik olmuştur.  Mail Art Bianeli Merkezinde Namık Kemal Üniversitesinin olduğu uluslararası bir sanat ağı meydana getirmiştir.   Bienal etkileşimi sayesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Mail Art arşivi daha da zenginleşerek 5000’in üzerinde sayıya ulaşmıştır.” sözlerine yer verdi.

Romanya, Sırbistan, Rusya, Finlandiya, İtalya, Şili, Almanya, Yunanistan, Arjantin, Uruguay, İsviçre, Japonya, Litvanya, Azerbaycan, Macaristan, Fransa, Brezilya, Avusturya, Belçika, ABD, Estonya, İspanya, Kanada, Hindistan, Polonya, Hollanda, Ukrayna, Suriye, Makedonya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Türkiye'den, çalışmanın yer aldığı sergi 28 Nisan’a kadar gezilebilecek.   

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>