Ulusal Proje Fon Kaynakları Bilgi Günü Düzenlendi
30-12-2021

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından online/zoom üzerinden “Ulusal Proje Fon Kaynakları Bilgi Günü” düzenlendi.

Moderatörlüğünü Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU’nun yaptığı programın açılış konuşmasını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER gerçekleştirdi.

Programda konuşmacı olan Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, TÜBİTAK MAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma GÖKTEPE, TÜBİTAK TOVAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tolga ERDEM, TÜBİTAK KBAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Evren CABİ ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü İdari Personeli tarafından “TÜBİTAK ve Bakanlık Destekli Projeler ve TNKÜ Kurum Dışı Proje Sisteminin Tanıtımı” başlığı altında sunumlar yapıldı.

Danışma Kurulu Üyelerinin sunumlarında TÜBİTAK ARDEB proje başvurularındaki yeni uygulamalardan bahsedilerek 2021 yılından itibaren yeni çağrı başlıkları ve bu kapsamda, proje türüne özel değerlendirme kriterleri ayrıntıları ile ele alındı. Ayrıca başvurularda en sık karşılaşılan sorunlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi.

Akademisyenler, dış paydaşlar ve doktora öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen program, soru cevap kısmının ardından son buldu.