UDEF’ten Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret
25-06-2021



Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkanı Mehmet Ali BOLAT Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenimini sürdüren uluslararası öğrenciler hakkında görüşmelerin gerçekleştirildiği ziyarette, Tekirdağ’da yapılan uluslararası öğrenci çalışmaları ile alakalı da karşılıklı görüşmelerde bulunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, eğitimde küresel rekabetin ve uluslararasılaşmanın önemini benimseyen, dünya insanlığı için eğitim, bilim, barış ve dostluk merkezi olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin projeleri kapsamında uluslararası öğrenci sayısının arttırılmasının öneminden bahsederek “Uluslararası öğrenci kabulü ile ilgili olarak yaptığımız detaylı çalışmalar sayesinde öğrenci sayımızı göreve başladığımız 2 yıl içerisinde 650’li rakamlardan 1400’lü rakamlara çıkarmayı başardık. Hatta pandemi dönemi olmasına rağmen 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için 33 farklı ülkeden 30.000’e yakın başvuru aldık.” dedi.

Ziyarette, Tekirdağ İş Kur Müdürü Yaşar ESEN, TUDER Başkanı Şükrü AKTÜRK, Trakya Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Rahim CELEP, Üniversitemiz Veteriner Fakülte Sekreteri Nebi UGAY ile Diş Hekimliği Fakülte Sekteri Sedat SÜMBÜL de bulunurken, program günün anısına takdimin ardından toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>