Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Arıcılık Kursları Sertifika Töreni Düzenlendi
14-12-2016



Üniversitemiz ile Silivri Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Arıcılık Kursları Sertifika Töreni Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) tarafından gerçekleştirilen Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Arıcılık Kursları Sertifika Törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninin açılışında konuşan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü (NAKSEM) Doç. Dr. Ümit Geçgel, “Eğitimlerimize talepler öğrencilerden olduğu kadar özel sektör, kamu kurumları ve belediyeler tarafından da merkezimize ulaşmaktadır. Silivri Belediyesi ile bir buçuk yıl kadar kısa zaman içerisinde 3 adet arıcılık, 2 adet tıbbi aromatik bitkiler ve 1 adet de seracılık eğitimi gerçekleştirerek toplam 628 kişiye sertifika verdik.” sözlerine yer vererek, eğitimlerin önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini bildirdi.

Törende yaptığı konuşmada üniversite ile iş birliğinin önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, “Gelir getiren farklılıkları akılla, bilimle kalıcı üstünlüklere taşıyarak Ülkemizi dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında taşımalıyız. Yanı başımızda fiziksel özellikleri, nitelikli eğitimci kadrosu ile gurur duyduğumuz Namık Kemal Üniversitesi bulunuyor. Bizim için Namık Kemal Üniversitesi bir nimettir, sizlere çok şey borçluyuz. Bir üniversitenin bilgi ve birikimini kendi içinde saklı tutmayıp vatandaşıyla üretimde buluşturarak bir bölgenin nasıl şekillendirildiğine şahit olduk. Namık Kemal Üniversitesi bölgemizin şansı. Eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise “Üniversitelerin amacı eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri ama en önemli görevi de; bölgesel sorunlara çözüm üretmek. Hatta tarımın gelişmesi için katkı sağlamaktır. Ziraat Fakültemiz 1982 yılında kuruldu ve yaklaşık 30 yıldır bölgeye ciddi hizmetler vermektedir. Bu verilen eğitimlerle görevimizi yerine getiriyoruz. Bunları yaparken sorumluluğumuz daha da artıyor. Bölge tarımını kalkındıracak projeler üzerinde çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen törende Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Canan Sağlam ve Yrd. Doç. Dr. Seviye Yaver tarafından verilen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi sonrasında başarılı olan 35 kursiyere Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay tarafından verilen Arıcılık Eğitimini başarı ile tamamlayan 55 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14




>