Türkiye’de Tıp Eğitiminin Mevcut Durumu” Konulu Konferans
05-04-2013



Üniversitemiz Proje Ofisi Koordinatörlüğü, Türkiye Bilimler Akademisi Üniversite Konferansları Dizisi kapsamında konuşmacı olarak TÜBA Üyesi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın katıldığı “Türkiye’de Tıp Eğitiminin Mevcut Durumu” konulu konferans düzenledi.

Türkiye’de sağlık eğitiminin mevcut durumunu değerlendiren Prof. Dr. Mustafa Solak “Türkiye’nin ciddi anlamda hemşire ve fizyoterapist ihtiyacı var. Ülkemiz toplu ihtiyarlaşıyor. Önlem almak zorundayız. Normal sağlık hizmeti almanın yanında fizyoterapist ihtiyacını da gidermek zorundayız” dedi.

Prof. Dr. Solak Tıp Fakültelerinde eğitim öğretim türü ile sahip oldukları ekipmanlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Tıp fakültelerindeki kadavra eksikliğine dikkat çeken Prof. Dr. Solak, 70 fakültede 200 kadavra bulunduğunu söyledi.

Değerlendirmelerinde hemşirelik alanında önlisans ve lisans olarak eğitim verilmesinin yarattığı sıkıntıları dile getiren Prof. Dr. Solak, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hemşirelik fakültelerinde akademik personel ve öğrenci sayısı hakkında bilgilendirdi

Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, Veteriner Fakültesi Dekanı Şefik Kurultay, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Soru cevap bölümünün ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Prof. Dr. Mustafa Solak’a teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>