Türk Milletinin Özgürlük Mücadelesinin Resim Sanatındaki Akisleri
27-03-2015

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümünde Çanakkale Şehitlerini anma programı çerçevesinde “Türk Milletinin Özgürlük Mücadelesinin Resim Sanatındaki Akisleri” konferansı düzenlendi.

Konferansa Konuşmacı olarak Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dalila Özbay katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Dalila Özbay, Türk Resim Sanatı’nın 19. Yüzyılda başlamış olduğuna dikkat çekerek, sanatçıların o dönemin sosyal ortam ve koşullardan etkilendiğini belirtti. Özbay, 1. Dünya Savaşı Dönemi Türk Resim Sanatçıları’nın resim örneklerini sunarak, o dönemin ressamlarının eserlerinde savaşın dramatik boyutu, yardımlaşma, özlenilen barış ve huzur gibi temaların kullandıklarını aktardı.

Konferans Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut’un Yrd. Doç. Dr. Dalila Özbay’a günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.